Remíza po opakovaném dotahování soupeřova náskoku
Klub

Remíza po opakovaném dotahování soupeřova náskoku

Redakce

Do utkání šli desátí Boleslavští s tříbodovou ztrátou na šestý Hradec s jasným úmyslem se na protivníka dotáhnout, což se jim nezdařilo. Protože v průběhu svižného duelu dvakrát prohrávali, byli nakonec rádi za remízový bod. Boleslav tak zůstala desátá a Hradec si upevnil šestou příčku.

První poločas začal brzkým boleslavským rohem, po jehož rozehrání však nikdo hradeckého brankáře vážně nezaměstnal. O pár minut později byl hradecký tým úspěšnější.
V 7. minutě po Mejdrově ostrém centru téměř od pravého rohového praporku hradecký kapitán Vlkanova hlavou z malého vápna skóroval z pozice mezi třemi boleslavskými obránci - 1:0.
V 10. minutě Boleslavští promarnili další roh.
V 19. minutě Hlavatého tečovaná rána vynesla Boleslavi už třetí roh. Rozehrál ho Ewerton a i když se Hradečtí ubránili, tak Boleslavští zůstali u míče, jenž Douděra kopem přes hlavu vracel před branku vysokým obloukem, na který byl zaskočený brankář Vízek krátký a tak hodně překvapivě zapadl ke vzdálenější tyči - 1:1.
Ve 27. minutě Leiblův centr zleva skončil v Šedových rukavicích, ale v této fázi zápasu už byla aktivnější Boleslav. Po Matějovským rozehraném trestném kopu Ewerton bez přípravy trefil střed branky, kde byl připravený brankář Vízek, ve 33. minutě Matějovský o metr minul hradeckou branku a dvě minuty před pauzou se ve finále kombinačního útoku Ewerton marně prodíral mezi dvojicí beků. Teprve v úplně poslední poločasové minutě kopali Hradečtí svůj první roh a Leiblovou střelou vysoko nad branku skončilo první dějství.

Druhý poločas začal Radovým trestňákem od postranní lajny, který Boleslavští ubránili a potom několikrát neúspěšně pálili na soupeřovu branku. Preislerovu ránu z levé strany Vízek u bližší tyče kryl, Ewertonův centr hradecký gólman přikryl v malém vápně před dobíhajícím Douděrou, čtvrtý roh rozehraný Hlavatým přes Ewertona skončil také bez úspěchu a v 60. minutě po kombinační spolupráci z levé strany a Ladrově přihrávce Hlavatý z patnácti metrů těsně překopl hradeckou branku. Bohužel boleslavskou střeleckou neschopnost soupeř potrestal.
V 61. minutě za dlouhým Kodešovým pasem úspěšně vysprintoval Kubala a jemným technickým zakončením podle brankáře Šedy vrátil Hradci vedení - 2:1.
Provedené změny v boleslavské sestavě přispěly ke zvýšení tlaku na hradeckou branku, i když na více, než vyrovnání nestačily.
V 81. minutě pátý boleslavský roh rozehraný Ewertonem hradecká defenzíva bez většího úsilí ubránila, ale Boleslavští zůstali v ofenzivním rozestavení a míč přes Preislera a Skaláka doputoval uvnitř šestnáctky k Šimkovi, který z deseti metrů přízemní ranou vyrovnal - 2:2.
Zbývající minuty dohrála Boleslav na soupeřově polovině hřiště. Nejblíže vítězné trefě byl v 86. minutě po Skalákově přihrávce Dancák, jehož bombu však z pod břevna Vízek vytáhl na roh, po kterém hned následoval další, oba však bez vytouženého gólového efektu.

Po remíze s Hradcem a tři kola před koncem základní části FORTUNA:LIGY zůstala Boleslav na desáté příčce s pouhými třemi body náskoku od záchranářské skupiny a s třemi body ztráty na vytouženou elitní šestici (tu uzavírá právě Hradec).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Sladký, Šimek, Suchý - Dancák, Matějovský - Douděra (82. Stránský), Hlavatý (63. Mužík), Preisler (82. Pech) - Ewerton, Ladra (70. Skalák). Připraveni ještě byli hráči Rolinek, Smrž a brankář Šerák.

Sestava FC Hradec Králové: Vízek - Čech, Král, Leibl - Mejdr, Kodeš, Vlkanova, Rada (66. Soukeník), Novotný - Kubala (89. Kučera), Rybička (72. Vašulín).

Góly: 7. Vlkanova, 61. Kubala - 19. Douděra, 81. Šimek

ŽK: Čech, Kodeš - Douděra, Hlavatý, Šimek, Sladký

Rozhodčí: Machálek - Vodrážka, Hrabovský

Diváků: 851

Fanshop banner Fanshop banner