Starší dorostenci vyhráli a už jsou zase šestí
Klub

Starší dorostenci vyhráli a už jsou zase šestí

Redakce

Očekávaná výhra Mladé Boleslavi nad posledním družstvem dorostenecké ligy se zrodila až v závěrečné čtvrthodině a vrátila ji na lichotivé šesté místo v průběžném pořadí. Příští mistrovské utkání hraje v Karviné, která na páté příčce má stejně bodů a jen o jeden gól lepší skóre.

Do utkání hraném na hřišti s umělým povrchem v areálu Akademie u 9. ZŠ vstoupili aktivněji hráči hostující Opavy. V 11. minutě zaútočili zleva a střelu na bližší tyč boleslavský gólman Karmazín pokryl. Ve 12. minutě další opavský útok zakončil nepřesnou střelou Ceniga.
Ve 14. minutě opavský trestný kop těsně přeletěl boleslavskou branku. V 16. minutě při boleslavské akci Hradec rozehrál míč na Lenikuse a ten střílel do opavského gólmana Schönwaldera. Ve 25. minutě Štěrba mířil nad opavskou branku. Ve 30. minutě po Vostřelově průniku zleva do opavské šestnáctky získali Boleslavští výhodu rohového kopu a po jeho rozehrání gólman Schönwalder neudržel míč v rukou, na což rychle zareagovali opavští obránci a míč ukopli do bezpečí.
Ve 35. minutě opavský brejk po pravé straně skončil střelou k bližší tyči, kde byl připravený gólman Karmazín. Ve 39. minutě zblokovala boleslavská defenzíva ve vlastní šestnáctce další průnik opavských dorostenců. Ve 45. minutě pokryl opavský gólman Schönwalder standardku Vostřela.

V úvodu druhé půlky se obraz hry příliš nezměnil, k určitému zlepšení ve hře boleslavského týmu došlo až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy dvěma góly rozhodl utkání ve svůj prospěch.
V 50. minutě Filip z trestného kopu zpoza vápna přestřelil opavskou branku. V 54. minutě Opavští zachytili rozehrávku boleslavského rohového kopu a přešli do rychlého brejku po pravé straně, v jehož závěru Ceniga z dobré pozice minul Karmazínovu branku. V 62. minutě Opavští odvrátili další Vostřelovu standardku.
V 73. minutě Bačinský pronikl zleva do opavské šestnáctky a z jeho přihrávky Strnad přízemní střelou k tyči překonal opavského gólmana Schönwaldera - 1:0.
V 78. minutě opavský atak odvrátila boleslavská defenzíva za cenu rohového kopu, který následně snadno ubránila. V 82. minutě Filipovu střelu k tyči gólman Schönwalder vytěsnil mimo konstrukci své branky.
V 84. minutě rozehrál Vostřel rohový kop přetaženým centrem, na který si naběhl Král a hlavou nekompromisně skóroval - 2:0.
Do závěrečného hvizdu rozhodčího Opočenského si boleslavští dorostenci své vedení pohlídali a mohli se tak radovat ze zaslouženého zisku tří bodů.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Štěrba, Holakovský, Poláček, Béghin - Lenikus (60. Hrubý), Vostřel, Šimek (60. Král), Filip (89. Fořt) - Hradec (70. Bačinský), Strnad (89. Kolář).

Sestava Slezský FC Opava U19: Schönwalder - Jaroszek, Campírek, Pejša, Němec - Dodek, Zavadil (67. Petzuch), Chládek - Ceniga (72. Stříbný), Šeba, Segeťa.

Branky: 73. Strnad, 84. Král

ŽK: Vostřel - Dodek, Chládek, Segeťa

Rozhodčí: Opočenský - Hlaváček, Hes

Fanshop banner Fanshop banner