Střelci setrvávají v zimním spánku
Klub

Střelci setrvávají v zimním spánku

Redakce

Střelecká nemohoucnost boleslavské rezervy v letošním roce trvá již 360 minut, neboť ani ve čtvrtém utkání jarního třetiligového programu její hráči neskórovali. Navíc po dvou těsných prohrách 0:1 a jedné bezgólové plichtě si odvezli z Velvar pětigólový výprask.

Letošní herní projevy mladíků FK Mladá Boleslav B se podobají, jako by se konaly přes kopírák. Snaha o kombinační fotbal jim vynese jen občasné přehrání soupeře uprostřed hřiště, ale postrádá gólové efekty. V prvním dubnovém utkání na velvarském hřišti navíc přidali defenzivní nerozhodnost a nepřesnost hraničící s lajdáctvím, což soupeř opakovaně trestal.

V prvním poločase měly zprvu více ze hry Velvary a brzy snadno šly do vedení.
Už ve 3. minutě po dlouhém míči za boleslavskou obranu střelu z úhlu brankář Lichtenberg vyrazil a Šleglova dorážka už skončila v síti - 1:0.
V 8. minutě boleslavská obrana přežila další nebezpečnou akci soupeře. I když se Boleslavští postupně zlepšovali, velvarského brankáře Měsíčka mimořádně neohrozili. V 17. minutě v tlaku na velvarskou branku dva střelecké pokusy obránci zablokovali a po 30. minutě Boleslavští promarnili dva rohové kopy. Poločas tak skončil těsným velvarským vedením.

Druhý poločas byl opticky vyrovnanější než první, neboť Boleslavští se o poznání zlepšili, ale v koncovce se opět neprosadili. Góly střílely pouze Velvary, pohříchu většinou po standardních situacích. Ve 48. minutě se boleslavský gólman Lichtenberg blýsknul zlikvidováním povedeného velvarského trestného kopu přes hráčskou zeď. O tři minuty později však kapituloval v tomto zápase již po druhé.
V 51. minutě se prosadil po rohovém kopu Havránek dorážkou na zadní tyči - 2:0.
V 62. minutě Langhamerův trestný kop vyrazil Měsíček za cenu rohu, který Boleslavští nevyužili. O chvíli později neuspěl ve slibné situaci Strikovic a v 68. minutě samostatnou akci neproměnil Dufek.
V 68. minutě přetažený velvarský centr nepochopitelně rozvrátil boleslavskou obranu tak, že Drozda osamocený uprostřed pokutového území střelou z deseti metrů pod břevno zvýšil na 3:0.
Především v závěrečné desetiminutovce byl patrný rozdíl v tom, jak lehce Velvary překonávaly soupeřovu obranu v porovnání s neúčinným úsilím Boleslavi skórovat.
V 81. minutě Rubeš ranou z úhlu překonal Lichtenberga - 4:0.
V 84. minutě Tichého povedená střela nepřispěla k napravení boleslavské střelecké neschopnosti.
V 87. minutě lajdáckou boleslavskou rozehrávku Rulce na půlící čáře vystihl Vopat a sólo přes polovinu hřiště završil úspěšným prostřelením Lichtenberga - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Jahic, Rulc, Obadal - Zahustel (73. Tichý), Hájek (75. Král), Langhamer, Dufek - Horský (22. Snížek), Strikovic. Připraven byl ještě náhradní brankář Kořán.

Sestava TJ Slovan Velvary: Měsíček - Šustr, Šlegl (76. Rubeš), Schneider (46. Luong), Šimkovský, Valenta (78. Tsopa), Vopat, Havránek, Kott (68. Pek), Drozda, Chábera.

Góly: 4. Šlegl, 52. Havránek, 69. Drozda, 81. Rubeš, 88. Vopat

ŽK: Kott - Jahic

Rozhodčí: Matějček - Nejedlo, Vnuk

Fanshop banner Fanshop banner