První letošní bod do třetiligového účtování
Klub

První letošní bod do třetiligového účtování

Redakce

Boleslavská rezerva v letošním roce ještě nevyhrála mistrovské utkání, neboť v odehraných 270 minutách neskórovala. Po dvou těsných prohrách 0:1, doma s béčkem Hradce a venku v Chlumci, získala v konfrontaci s posledním týmem B skupiny ČFL jeden bod za bezgólovou plichtu.

Většinu času se hrál značně neurovnaný fotbal. Kombinační jistotu marně hledaly oba týmy. Střeleckých příležitostí bylo málo a i když v závěru utkání si boleslavští fotbalisté vynutili velkou převahu, utkání skončilo bez jediného vstřeleného gólu.
Ve 4. minutě trestný kop ústeckého Hapala zblokovali bránící hráči. O pět minut později po dobrém Langhamerově centru Mužík z necelých patnácti metrů volejem přestřelil ústeckou branku jen o pár centimetrů. V 11. minutě se ve finále boleslavské kombinační akce ocitl ve své druhé šanci Mužík, tentokrát na malém vápně, ale rozhodčí mu odmávali i odpískali ofsajd. Ve 12. minutě po spolupráci s Obadalem vystřelil tvrdě Horský a obráncem zmírněnou ránu gólman Šmíd snadno chytil. Potom Boleslavští promarnili tři trestné kopy, ten Langhamerův ve 30. minutě mířil kolem hráčské zdi přesně do připraveného brankáře. Ústecký Anih střeleckým pokusem z velké dálky nezaskočil boleslavského brankáře Šeráka, z protiútoku Zahustelův nepovedený centr skončil v náručí ústeckého gólmana Šmída. Ve 33. minutě kopali Ústečtí dva rohy, každý z jiné strany, oba bez úspěchu.
Ve 35. minutě po Rolinkově trestném kopu v souboji s brankářem padl na zem Jahič a rozhodčí Lerch na chvíli hru přerušil kvůli ošetřování boleslavského stopera, který se z tvrdého souboje oklepal tak dokonale, že o minutu později obětavým zákrokem zastavil v poslední chvíli na hranici vápna soupeřův atak. Ve 38. minutě ústecký Špatenka z otočky tvrdě vypálil k levé tyči, kam se Šerák vrhnul včas. Ve 42. minutě Komárkova bomba těsně minula ústeckou branku.

Druhý poločas začal boleslavskou aktivitou zakončenou nepřesnou střelbou a dvěma Langhamerem rozehranými rohy. V 51. minutě se důrazný ústecký Anih téměř dostal do šance, naštěstí pro Boleslav gólman Šerák své zaváhání napravil. V 53. minutě Koukolovu dělovku Šerák jistě chytil. V 55. minutě Langhamerův trestný kop zvládl gólman Šmíd. Potom Ústečtí zvýšenou iniciativou na pár minut dění na hřišti vyrovnali. V 61. minutě tvrdou Anihovu střelu Šerák zkrotil. V 62. minutě Douděra individuální akci z pravé straně zakončil střelou nad ústeckou branku. V 67. minutě po Rolinkově centru Douděra z dobré pozice uvnitř protivníkova vápna těsně přestřelil Šmídovu branku. 70. minutě Rolinkův přetažený roh ústeckou branku neohrozil a brankáře nezaměstnal.
V 77. minutě svižnou boleslavskou kombinaci po Langhamerově nezištné přihrávce nepovedeně zakončil zkušený Zahustel, když v jasné gólové pozici z deseti metrů nastřelil ležícího brankáře a spálil tak největší šanci celého utkání. Deset minut před koncem si boleslavská obrana poradila se dvěma ústeckými ataky, druhý z nich skončil rohem, který rozehrál Hapal a odhlavičkoval Jahic, Ústečtí však zůstali na míči a Tichého tvrdou přízemní střelu chytil pozorný Šerák. V 82. minutě neprošla přes bránící hráče Obadalova rána a v příští minutě Zahustelovu hlavičku k levé tyči zlikvidoval brankář Šmíd. V 88. minutě Langhamer z pětadvaceti metrů střílel do gólmana Šmída.
V závěrečné dvacetiminutovce sice Boleslavští zvyšovali tlak a soupeře zatlačili k jeho brance, kterou však dobývali marně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šerák - Obadal, Jahič, Coňk, Rolinek - Douděra, Langhamer, Komárek, Horský (76. Vlk) - Zahustel, Mužík (62. Dufek).

Sestava TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd - Lněnička, Skalický, Koukola (70. Vošlajer), Langer - Grygar - Vácha, Hapal (85. Falta), Onije, Anih (70. Mayer) - Špatenka (70. Tichý).

ŽK: Komárek, Horský, Douděra, Mužík - Langer

Rozhodčí: Lerch - Gunitš, Trska

Fanshop banner Fanshop banner