Vítězná příprava proti druholigové Vlašimi
Klub

Vítězná příprava proti druholigové Vlašimi

Redakce

Přípravný duel hraný v březnové reprezentační pauze na tréninkovém hřišti s přírodní trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu Boleslavští rozhodli ve svůj prospěch za necelou úvodní půlhodinku. Bojovnému soupeři, který je v druholigové tabulce na druhé příčce, povolili gólový zápis až v závěru za již rozhodnutého utkání.

Začátek utkání byl zcela v boleslavské režii. První ofenzivní spolupráci Ladry s Horským vlašimský gólman Řehák ještě vychytal, ale o pár minut později už poprvé kapituloval.
V 5. minutě první boleslavský roh rozehrál Ewerton na Skaláka, jenž si míč vyměnil s Matějovským a následně ho krásně nacentroval před soupeřovu branku, kde se hlavou prosadil Šimek - 1:0.
V příštích deseti minutách sice Vlašimští získali svůj první roh, ale většinou čelili boleslavské ofenzívě.
V 15. minutě Matějovský přihrál Skalákovi a ten od koncové lajny nabil Ladrovi, proti jehož střele byl vlašimský gólman bezmocný - 2:0.
Kolem dvacáté minuty Boleslavští nevyužili tři slepené rohové kopy, než přidali třetí trefu do vlašimské branky.
Ve 23. minutě Matějovský přesným obloučkem za protivníkovu obranu našel Ladru, po jehož hlavičce se Šimek trefil po zemi k pravé tyči - 3:0.
Ve 27. minutě po druhém vlašimském rohu Broukal hlavičkoval těsně nad boleslavskou branku a ve 32. minutě Ewertonův trestný kop Řehák vyrazil od pravé tyče. O dvě minuty později po pěkném Rolinkově trestném kopu Horský volejem z pár kroků překopl vlašimskou branku. Do poločasu stihla Vlašim ještě jednou nebezpečně zaútočit, ale spolupráce Krunerta se Solomonem skončila po Šedově zásahu rohem.

Do druhého poločasu Boleslavští nastoupili s mnoha změnami v sestavě, přesto si udrželi kontrolu nad hrou, i když až na jednu výjimku šance neproměňovali. Ve 48. minutě Jahič hlavičkoval do vlašimského brankáře a po 50. minutě jeho spoluhráči promarnili pět rohů. Blízko úspěchu byl v 58. minutě po Douděrově centru Mužík, jehož dělovku bez přípravy vlašimský gólman vyrazil na jubilejní desátý boleslavský roh. Vlašimské šance neproměnili v 66. minutě Suchan, v 75. minutě Svoboda a v 78. minutě Toula, jehož dva střelecké pokusy zablokoval stoper Jahič.
V 80. minutě po perfektním Horského pasu pádil Dufek sám proti vlašimské brance a s přehledem křížnou ranou k levé tyči zvýšil boleslavské vedení na 4:0.
V závěrečné desetiminutovce Vlašimští promarnili svůj čtvrtý roh, Rigo poslal trestný kop do středu boleslavské branky, kde byl připravený gólman, a o chvíli později se jim přeci jenom povedlo prohru zmírnit.
V 86. minutě se Breda nečekanou střelou z pětadvaceti metrů trefil přesně do levé vingle boleslavské branky 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Obadal, Suchý (46. Jahič), Šimek, Rolinek (46. Preisler) - Matějovský (46. Smrž), Dancák (46. Langhamer) - Skalák (68. Horský), Ladra (46. David Douděra), Ewerton (46. Dufek) - Horský (46. Mužík).

Sestava FC Sellier&Bellot Vlašim: Řehák - Janda (61. Suchan), Broukal, Lehoczki, Kneifel (61. Rigo) - Krunert, Zinhasovič - Martin Douděra, Zlatohlávek (46. Toula), Solomon (61. Toula ) - Gning (61. Breda).

Góly: 5. a 23. Šimek, 15. Ladra, 80. Dufek - 86. Breda

ŽK: Jahič - Gning

Rozhodčí: Kvítek - Hádek, Novák

Diváků: 55

Fanshop banner Fanshop banner