O senzační vítězství přišli v nastavení
Klub

O senzační vítězství přišli v nastavení

Redakce

V pátém letošním mistrovském utkání mladší dorostenci na horké ostravské půdě s favorizovaným soupeřem překvapivě remizovali, když o výhru přišli gólem inkasovaným v nastaveném čase.

V prvním poločase byl domácí ostravský tým herně lepší a boleslavské družstvo přehrával, což však vyjádřil pouze jedním gólem Harušťák ve 38. minutě. První poločas Ostravští vyhráli zaslouženě, i když nejtěsnějším možným rozdílem.

Úvodem druhého poločasu se hra vyrovnala a Boleslavští předváděli nejlepší úsek svého herního projevu. V 60. minutě Trajkovski zaslouženě vyrovnal na 1:1. Ostravští na srovnání skóre reagovali zvýšenou ofenzivní aktivitou a vytvořili si několik velkých šancí, při jejichž odvracení měla boleslavská defenzíva opakovaně značné štěstí.
Dvě minuty před koncem utkání byl ve finále boleslavského rychlého protiútoku ve velké šanci faulován Pastyřík a protože se tak stalo ve vápně, nařídil hlavní rozhodčí Mankovecký pokutový kop, který Naďo proměnil v boleslavské vedení - 1:2.
Už v nastaveném čase ostravský tým po dlouhém nákopu a nešťastném boleslavském odhlavičkování dokázal dopravit míč do branky a utkání tak skončilo remízou 2:2, která byla pro hostující Mladou Boleslav překvapivým bodovým ziskem.
Trenér mladoboleslavských dorostenců Pavel Obermajer k remíze řekl: „V utkání jsme se dlouho hledali. Soupeř nás přehrával a my se báli hrát. Vyložené šance si však soupeř nevypracoval. Druhá půle byla z naší strany lepší a odvážnější. Vyrovnání nám vlilo sílu do dalších minut. Šli jsme z penalty do vedení, ale to jsme neudrželi. Bod z Baníku však bereme a věříme, že nám opět pomůže k posunu na naší společně nastavené cestě."

Sestava FC Baník Ostrava U17: Remiáš - Bubík (55. Šmíd), Krupička, Harušťák, Krejčí - Sirotek, Badošek - Bureš (62. Čavera), Imider, Málek - Frolek (72. Honajzer).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zaplatílek - Naďo, Ulrich, Pavlíček - Bobek, Oláh (45. Kasáček), Blažek (55. Pastyřík), Havlas (46. Lenner) - Kolář, Trajkovski, Straka.

Góly: 38. Harušťák, 90. Honajzer - 60. Trajkovski, 88. Naďo (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Mankovecký - Adámková, Bebenek.

Fanshop banner Fanshop banner