Sedmnáctiletí poprvé zabodovali
Klub

Sedmnáctiletí poprvé zabodovali

Redakce

Ve třetím letošním mistrovském utkání sedmnáctiletí dorostenci v utkání rozdílných poločasů remizovali a po shodných prohrách 3:4 na hřišti pražského Meteoru a doma s Příbramí si připsali do tabulky první bod v počínající jarní sezóně.

První poločas byl zlínský tým výrazně lepší a zaslouženě šel do dvougólového vedení. Skóre otevřel ve 21. minutě Martinko a druhý gól do boleslavské sítě přidal o sedm minut později Petruta. V závěru prvního poločasu se boleslavským dorostencům podařilo brankou do šatny výsledek zkorigovat, když se trefil Lenner.
Vstup do druhé poloviny patřil boleslavskému týmu a ve 49. minutě Trajkovski vyrovnal na 2:2. Následně se hrál svižný fotbal nahoru-dolů a oba týmy si dokázaly vytvořit několik slibných šancí, ale nikdo utkání nezlomil ve svůj prospěch. Gól už nepadl a utkání skončilo remízou.

„První poločas se nám nepovedl a můžeme být rádi, že skončil rozdílem pouze o jednu branku v náš neprospěch. Zaostávali jsme hlavně v osobních soubojích a ve hře jeden na jednoho. Druhá polovina byla výrazně lepší v nasazení, běhání, touze utkání zdramatizovat a otočit v náš prospěch. V kontextu celého utkání bod bereme, ale vnímáme velký prostor pro zlepšení hlavně v obranné činnosti jednotlivců a celého týmu," zhodnotil nerozhodné utkání mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zaplatílek - Bobek, Švejnoha (25. Trajkovski), Pavlíček, Soukup - Kasáček, Naďo, Oláh, Straka (55. Blažek) - Lenner (65. Havlas), Kolář.

Sestava FC Fastav Zlín U17: Mareček - Martinko, Kojecký, Cupal, Grygera, Průcha, Malenovský, Petruta (71. Tóth), Michalík, Branecký (71. Marcaník), Kresa (84. Pumprla).

Góly: 21. Martinko, 28. Petruta - 45. Lenner, 49. Trajkovski.

Rozhodčí: Ogrodník - Lakomý, Mikulášek.

Diváků: 30

Fanshop banner Fanshop banner