Boleslav byla jasně lepší, shodli se oba trenéři
Klub

Boleslav byla jasně lepší, shodli se oba trenéři

Redakce

Dominantní roli mladoboleslavského týmu v prvoligovém duelu FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:0 uznal trenér slezského mužstva Bohumil Páník a jeho protějšek Pavel Hoftych měl navzdory těsnému skóre radost z výhry podpořené čistým kontem.

Podobně jednoznačnou převahu neměli Boleslavští nad žádným ligovým soupeřem v aktuálním ročníku, jako v první letošní březnové neděli při domácím střetnutí s poslední Karvinou. Především zkraje druhého poločasu zahodili nejméně čtyři stoprocentní příležitosti a kdyby po odehrané hodině vedli 5:0, odpovídalo by tak vysoko rozdílné skóre dění na trávníku. Utkání však rozhodla jediná Douděrova trefa z jedenadvacáté minuty.
„Boleslav s Matějovským a Dancákem nás od začátku přehrávala ve středu pole a z toho vyplynula převaha soupeře po celý zápas, který byl jednoznačně v režii Boleslavi od začátku do konce," pravil unaveným hlasem karvinský kouč Bohumil Páník.
Mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych se svým karvinským protějškem neměl důvod polemizovat: „Od začátku jsme byli aktivnější a snažili se rychle chodit za obranu soupeře. Bohužel jsme k vedoucímu gólu nepřidali další, ale jsme rádi za tři body a za udržení nuly. Viděl jsem několik předchozích zápasů Karviné a většina týmů si proti ní šance nevytvářely, my ano a průběhu by odpovídal konečný výsledek dejme tomu třeba tři nula." Pavel Hoftych by se radoval z vítězství, byť by mělo jakoukoliv podobu, neboť bylo jeho prvním na lavičce FK Mladá Boleslav. Vedle tříbodového zisku, udržení čistého konta, což Mladá Boleslav zažila naposledy před čtvrt rokem v Teplicích, a s tím souvisejícím posunem na šestou ligovou příčku, jej upřímně pobavilo opakovaní penalty po předčasném vběhnutí exekutorova spoluhráče do pokutového území, což označil za málo vídanou raritu.

Fanshop banner Fanshop banner