I v prohraném zápase viděl trenér Hoftych zlepšení týmové defenzívy
Klub

I v prohraném zápase viděl trenér Hoftych zlepšení týmové defenzívy

Redakce

Premiéra nového trenéra Pavla Hoftycha u mladoboleslavského mužstva vypadala zhruba hodinu nadějně navzdory tomu, že před prvním mistrákem měl na vzájemné poznání s hráči pouhé dva dny a kapitána Matějovského na hřiště nepustil trest za osm žlutých napomínání. Touha po bodech se nenaplnila krutým způsobem.

Proti Slovácku na hřiště nemohli disciplinárně potrestaný Marek Matějovský, zdravotně indisponovaní Ondřej Karafiát, Lukáš Mašek, Milan Škoda a z rozhodnutí trenéra ze základní sestavy vypadli David Pech, Ladislav Mužík a Samuel Dancák. V základním rozestavení 4-4-2 postavil Pavel Hoftych na kraje obrany nováčky, zprava Martina Sladkého a zleva Martina Rolinka, když dosavadní beky Davida Douděru a Dominika Preislera posunul do středové formace.
Proti sebevědomému Slovácku se to ukázalo být dobrým tahem, jehož pozitivní efekt se projevoval na hře Mladé Boleslavi celý první poločas. „V ofenzivní části to bylo podobné, jako v předchozích zápasech, které jsem viděl, i když za Matějovského přítomnosti to má ještě vyšší kvalitu. Noví hráči v defenzívě Sladký i Rolinek zvládli utkání slušně," pravil Pavel Hoftych. „Vstup do utkání jsme neměli dobrý," uznal slovácký trenér Martin Svědík, že jeho svěřence boleslavský protivník přehrával.
Obraz hry a tím i poměr sil na hrací ploše se po přestávce bohužel změnily. „Postupně jsme se zlepšovali, nepropadli panice a strašně nám pomohl první gól. Po něm se mužstvu obrovsky ulevilo. Do poslední chvíle jsme se prali o výsledek a byli za to odměněni," radoval se Martin Svědík.
Boleslavští zaplatili krutou daň za dvě školácké chyby předcházející slováckým gólům. „Ewerton, jenž je špičkový hráč, lehce ztratil balon. Možná to nebyl úplně jeho den. V dalších zápasech nám tu chybu několikrát vrátí, jako to udělal už předtím v sezoně," zhodnotil Pavel Hoftych s nadhledem Ewertonův fatální kiks ve žhavém prostoru nedaleko vlastního vápna. S podobným pochopením se veřejně vyjádřil i k neobratnému počínání Douděry na hranici vlastní šestnáctky: „Běží dva hráči a oba spadnou. Já bych to na penaltu neviděl. Je těžké inkasovat z penalty v nastaveném čase nastavení. Je to hodně nepříjemné, ale jde se dál."
Po těsné prohře se Boleslavští vrátili ze Slovácka bez bodového zisku a jsou tak nadále v dosavadním letošním soutěžním programu bez vítězství. „Hráči zápas odmakali, odjezdili. Viděl jsem zlepšení v defenzivní činnosti. Hráči byli ochotní chodit do soubojů. V předchozích zápasech to bylo kolikrát tak, že byli daleko od těla. Tentokrát to v rámci svých možností splnili na maximum. Na to, jak je Slovácko herně nechutné, nátlakové, soubojové a má šikovné hráče, kteří to tam dovedou sypat ze stran, jsme hráli do obrany slušně," našel Pavel Hoftych na těsné prohře v Uherském Hradišti pozitiva pro nejbližší budoucí zápasy.

Fanshop banner Fanshop banner