Po vyhraném poločase jsme prohráli penaltou v nastavení
Klub

Po vyhraném poločase jsme prohráli penaltou v nastavení

Redakce

Boleslavi se odveta za podzimní domácí prohru nepovedla, přestože první poločas vyhrála. Smutným hrdinou utkání byl Douděra, který dal vedoucí boleslavský gól a po jeho faulu v nastaveném čase Slovácko dalo vítězný gól z pokutového kopu.

První poločas začal slováckým útokem, který zmařil odkopem stoper Suchý. V 7. minutě po Preislerově přetaženém centru Sladký z rohu malého vápna netrefil slováckou branku v jasné gólové šanci. O tři minuty později pro změnu před slováckou branku centroval Sladký a s nedůraznou Rolinkovou hlavičkou si brankář Fryšták poradil.
V 18. minutě Hlavatý poslal do soupeřovy šestnáctky nadýchaný oblouček, na který si naběhl Douděra, který se protlačil před Kalabišku a přesnou hlavičkou z deseti metrů k pravé tyči zaskočil brankáře Fryštáka - 0:1.
Následovala pasáž zápasu, v níž se hrálo především uprostřed hřiště, bez zaměstnání brankářů. Potom Slovácko přidalo a tlačilo se k soupeřově pokutovém území, do něhož lítaly centry z obou stran. Slováčtí fotbalisté však byli v koncovce nepřesní a nebo byl brankář Šeda dobře postavený. Nejblíže vyrovnání byli ve 42. minutě po Reiberkově centru, po němž Ciciliův pokus boleslavští obránci zablokovali a Jurečkovu ránu Šeda reflexivním zákrokem vyrazil. V předposlední minutě poločasu si Ewerton poradil s trojicí soupeřů, přihrál na hranici slovácké šestnáctky Ladrovi, ale toho z pozice možného zakončení Kalabiška vytlačil.

Druhý poločas se odehrával pod slováckou taktovkou. Ve 49. minutě boleslavský atak zakončil Ladra tvrdou střelou k pravé tyči, s níž měl Fryštáka plné rukavice práce. Častěji se však hrálo na boleslavské polovině hřiště a nezřídka v boleslavské šestnáctce. V 58. minutě Šeda zlikvidoval Levinův chytrý oblouček a vyslal spoluhráče do brejku, v jehož finále po spolupráci s Ladrou vystřelil z úhlu Ewerton a k míči vyraženém Fryštákem měl Ladra daleko.
V 61. minutě nedaleko boleslavské šestnáctky Ewertona snadno obral o míč Reinberk, přihrál Jurečkovi a ten ranou k levé tyči vyrovnal na 1:1.
Slovácký tlak se ještě více zintenzivnil. V 67. minutě Šeda zmařil povedenou Vechetovu hlavičku k pravé tyči. V 69. minutě Hlavatý tvrdě pálil těsně mimo slováckou branku. V 73. minutě po zpětné přihrávce od koncové lajny Vecheta z pěti metrů minul Šedovu branku. Boleslavští se bránili neadresnými odkopy a jen občas se dostali za půlící čáru, v 80. minutě po Horského tečované ráně kopal Skalák čtvrtý boleslavský roh, který Fryšták odvrátil k Ladrovi a ten ranou bez přípravy branku netrefil. V dalších minutách Vecheta dvakrát hlavičkoval nepřesně. V 85. minutě ze slováckého sevření vyběhl s míčem Douděra, ale na hranici soupeřovy šestnáctky nedokázal přihrát Skalákovi, proto z nadějného ataku šance nebyla.
Hlavní rozhodčí Zelinka dal na vědomí, že nastaví utkání o tři minuty a v končícím přesčasu po konzultaci s VAR nařídil proti Boleslavi přísný pokutový kop za Douděrovo bránění ve hře na hranici šestnáctky.
V šesté nastavené minutě pokutový kop slovácký kanonýr Jurečka proměnil ve vítězný gól - 2:1.
Boleslavští zůstali nadále v letošním roce bez ligového vítězství a jejich pozice v elitní šestici průběžného pořadí FORTUNA:LIGY je v ohrožení.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Sladký, Suchý, Šimek, Rolinek (63. Skalák) - Douděra, Smrž (83. Mužík), Hlavatý (71. Dancák), Preisler - Ladra, Ewerton (71. Horský).

Sestava 1. FK Slovácko: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Kadlec (19. Jurečka), Kalabiška (56. Vecheta) - Holzer (76. Holzer), Levin - Petržela (78. Divíšek), Daníček, Sadílek - Cicilia.

Góly: 61. a 90+6. Jurečka (druhý z pokutového kopu) - 18. Douděra

ŽK: Hofmann, Šumulikoski (sportovní ředitel) mimo hřiště - Rolinek, Suchý, Šimek

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Mikeska

Fanshop banner Fanshop banner