Fotbal se líbil, konečná remíza nikoliv
Klub

Fotbal se líbil, konečná remíza nikoliv

Redakce

Nezaujatému divákovi se ligový duel Boleslav - Liberec 3:3 jistě líbil. Šest gólů, nejméně stejný počet dalších šancí, zvraty ve vývoji skóre, svižné ofenzivní akce, atraktivní individuální výkony. V chladném únorovém mrholení to byl opravdu zdařilý ligový fotbal. Remíza byla zklamáním pro oba týmy i tábory fanoušků.

„Vstoupili jsme do zápasu dobře oproti předchozímu domácímu utkání s Ostravou. Po vedoucím gólu jsme bohužel lacinými chybami pomohli soupeři zápas otočit. Věřili jsme, že se dá se zápasem něco udělat a o přestávce hráče upozorňovali na záludnosti začátku druhé půle, ale inkasovali jsme třetí gól. Podle průběhu jsem rád, že jsme uhráli alespoň bod, když měl Liberec za stavu 2:3 situaci k rozhodnutí utkání ve svůj prospěch. V samotném závěru jsem doufal, že by se štěstí mohlo přiklonit na naší stranu, ale konečná remíza asi odpovídá," zhodnotil dělbu ligových bodů mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, kterého dlouhodobě trápí nevyrovnanost výkonů jím vedeného mužstva: „V ofenzivě problém není, i když bych si představoval větší efektivitu, ale obranná fáze je špatná. Stále špatně bráníme, i když se na trénincích snažíme na zlepšení pracovat. Intenzita obranného chování v mistrovském zápase by však měla vypadat jinak."
Liberečtí nad nerozhodným výsledkem nejásali, neboť v průběhu druhého poločasu o dva góly vedli. Navíc Boleslav je pro ně v poslední době mimořádně oblíbený protivník. Neporazila je totiž téměř šest let. Od neděle 31. července 2016, kdy Liberec přemohla 3:0, Boleslav v deseti prohraných a dvou remízových zápasech (včetně letošního únorového) překonala libereckého gólmana pouze osmkrát.
„Sledovali jsme nadstandardní utkání, před ním bychom bod brali, po jeho průběhu jsme z jednoho bodu zklamaní," prohlásil liberecký kouč Luboš Kozel a přidal sympaticky pozitivní hodnocení soupeře: „Boleslav byla vždy, když jsem ji sledoval, herně lepší než soupeř, jenom konečný výsledek pro ni byl špatný. Proto jsem věděl, že to nebudeme mít lehké. Své hráče jsem pochválil, že v prvním poločase otočili nepříznivý vývoj a po přestávce zvýšili vedení. Boleslav nás v závěru utkání zmáčkla a po naší zbytečné ztrátě míče v nastavení vyrovnala." Z mladoboleslavských hráčů označil za výjimečné osobnosti Matějovského a Ewertona. Zdůraznil, že pro utkání bylo rozhodující, že dvakrát neuhlídali brazilského kanonýra.
„Ewerton je kolem soupeřovy šestnáctky nadstandardní," míní mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. Ewertonovy nesporné kvality uznávají protihráči i spoluhráči. „Má to v noze, česká liga je pro něho malá. Když dal první gól, říkal jsem si, že takhle to může občas ulítnout každému, ale on to podobně trefil dvakrát v jednom zápase. Když to takhle trefí, tak nejde říct, kde bychom udělali chybu v bránění," složil brazilskému protihráči poklonu liberecký Jan Matoušek, který v utkání Boleslav - Liberec také dvakrát překonal soupeřova gólmana. „To, co na tréninku i v zápase předvádí, je někdy nad moje chápání. Co předvedl v zápase proti Liberci, předvádí na tréninku každý den. Vážím si toho, že s ním můžu hrát v jednom týmu," prohlásil Michal Hlavatý, jenž s Ewertonem hrál už za Pardubice, kde hostoval z Plzně a Ewerton z Boleslavi, a nyní spolu nastupují v mladoboleslavském dresu. „Škoda, že jsme druhý gól a potom i vyrovnávací nedali dřív, to bychom i mohli vyhrát. Ale remízu bereme," dodal střelec druhého boleslavského gólu Michal Hlavatý.

Fanshop banner Fanshop banner