Z pražské Slavie přišel útočník Horský
Klub

Z pražské Slavie přišel útočník Horský

Redakce

Do FK Mladá Boleslav přišel z SK Slavia Praha talentovaný osmnáctiletý kanonýr Filip Horský. S vedením mladoboleslavského klubu se dohodl zatím na hostování s platností do 30. června 2022.

„Vedení Slavie děkujeme za vstřícné a korektní jednání při realizaci hostování Filipa Horského," prohlásil generální manažer David Trunda.
Ofenzivní fotbalista Filip Horský, který na necelé tři měsíce oslaví devatenácté narozeniny, začal s fotbalem v FC Bechyně a ještě v žákovském věku prošel Táborskem, odkud v létě 2016 přestoupil do SK Slavia Praha. V soutěžním ročníku 2019-20 patřil do širšího kádru slávistického staršího dorostu hrajícího UEFA Youth League.
Dorosteneckou kariéru mu zbrzdilo zranění kolena a po artroskopické operaci povoleného předního křížového vazu a odlomené chrupky následná rekonvalescence. Od loňského roku pravidelně kopal za třetiligové dospělé béčko Slavie. V podzimní sezóně 2021 odehrál patnáct mistrovských utkání a dal v nich čtyři góly, další tři nastřílel v sedmi přípravných zápasech béčka.
Ve svých osmnácti letech si odbyl debut v prvoligovém týmu, když v sobotu 16. října 2021 do utkání Slavia - Liberec 3:1 naskočil na závěrečné čtyři minuty. O dva měsíce později 15. prosince 2021 si připsal i první start v základní sestavě slávistického áčka v utkání osmifinále tuzemského poháru MOL Cup Slavia - Zlín 3:1, ve kterém odehrál kompletních devadesát minut a vstřelením prvního ze tří gólů přispěl k postupu Slavie do čtvrtfinále.

Fanshop banner Fanshop banner