Rolinek z Líšně přestoupil do Boleslavi
Klub

Rolinek z Líšně přestoupil do Boleslavi

Redakce

Prvoligový kádr FK Mladá Boleslav doplnil perspektivní záložník či obránce Martin Rolinek z druholigové Líšně, který se do tréninkové činnosti zapojil ve druhém únorovém týdnu.

„Děkujeme předsedovi SK Líšeň za jednání o přestupu Martina Rolinka, při kterém jsme měli s panem Dufkem možnost poznat fungování jihomoravského klubu a prohlédnout si jeho zázemí. Martina v Boleslavi vítáme a přejeme hodně sportovních úspěchů," uvedl generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda a zdůraznil velmi přátelskou úroveň jednání s Karlem Hladišem, jenž je předsedou líšeňského fotbalu dvaatřicet let, což je patrně tuzemský rekord.
Jedenadvacetiletý Martin Rolinek začal s fotbalem v SK Říčany. V žákovském věku přešel nejprve do FC Sparta Brno a po roce do FC Zbrojovka Brno. Po dalších dvou letech přestoupil do SK Líšeň, kde působil od léta 2015 do konce minulého kalendářního roku. V soutěžním ročníku 2018-19 byl u líšeňského postupu z třetí (MSFL) do druhé (FNL) ligy. Ve třech ročnících Fotbalové národní ligy v 54 mistrovských zápasech v líšeňském dresu nastřílel z pozice středopolaře či krajního obránce osm gólů. Z SK Líšeň přestoupil týden před uzavřením aktuálního zimního přestupového okna do FK Mladá Boleslav a podepsal smlouvu na tři a půl roku s platností do 30. června 2025. „Realizace přestupu byla dost hektická v několika málo dnech a osobně jsem rád, že se povedl. V Mladé Boleslavi jsou hodně zvučná jména, ale když jsem přišel, chovali se ke mně všichni hezky, nikdo si na nic nehrál a to mě hodně oslnilo," popsal urostlý fotbalista (188 cm/79 kg) své první dojmy z mladoboleslavské kabiny. Prozradil, že jeho oblíbenou fotbalovou osobností je skotský trenér Alex Ferguson, jenž vedl Manchester United obdivuhodných sedmadvacet let (1986-2013). S dnes již osmdesátiletým důchodcem nemá šanci se ve fotbalové kariéře potkat, ale podobně zarputilý a přísný kouč mu bude nyní šéfovat v Mladé Boleslavi. „Slyšel jsem o náročnosti pana Jarolíma a možná bych měl být rád, že jsem přeskočil zimní přípravu, ale těším se na něho i na naši spolupráci. Mojí hlavní osobní ambicí je, abych stabilně hrál a ukázal všem v Mladé Boleslavi, že jí můžu být platným hráčem," dodal Martin Rolinek.

Fanshop banner Fanshop banner