Na pražském Žižkově prohráli s nulou
Klub

Na pražském Žižkově prohráli s nulou

Redakce

Tři dny po utkání ve Vlašimi další konfrontace s druholigovým soupeřem skončila pro mladoboleslavské béčko shodně nepříznivým výsledkem, ke kterému přispěl stoper Coňk úvodním gólem do vlastní branky.

V prvním poločase se Boleslavští pouze bránili a žižkovskou branku prakticky neohrozili. Při první pražské šanci stálo u Boleslavi štěstí, když už v 5. minutě soupeřovo zakončení zazvonilo o tyč Šerákovy branky.
V 9. minutě si boleslavský stoper Coňk nevšiml postavení brankáře Šeráka a malou domů poslal podle něho do vlastní branky, čímž se Žižkov velmi snadno dostal do vedení - 1:0.
Ve 13. minutě Petrov navýšil žižkovské vedení přesnou střelou - 2:0.
Ve 20. minutě centr z pravé strany zužitkoval Bouguetouta, který skóroval povedenou hlavičkou - 3:0.

Druhý poločas už byl z boleslavské strany o poznání lepší, hráči přidali na důrazu v osobních soubojích, zlepšili pohyb a obraz hry se přeci jenom viditelně vyrovnali. Přispěli k tomu i střídající hráči, ale příležitosti ke skórování promarnili Majer a Angelozzi. Žižkovští byli produktivnější.
V 57. minutě Boleslavští nevyužili rohový kop, po kterém soupeř vyrazil do rychlého brejku s vydařenou koncovkou Nabiyeva - 4:0.
Pět minut před koncem poslední žižkovská šance skončila na tyči Šerákovy branky.

Sestava FK Viktoria Žižkov: Halouska - Řezáč, Tarek (46. Kranthove), Gabriel, Jančura - Žežulka (46. Kopičár), Súkenník (46. Sixta) - Nabiyev, Batioja (46. Richter), Bouguetouta - Petrov.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk, Coňk, Bejbl, Bičiště (65. Zahustel) - Novotný, Komárek, Vostřel, Kareš (46. Poláček, 65. Majer) - Hájek, Angelozzi.

Góly: 9. Coňk vlastní, 13. Petrov, 20. Bouguetouta, 57. Nabiyev

Fanshop banner Fanshop banner