Vstup do ligové sezóny jsme si představovali jinak
Klub

Vstup do ligové sezóny jsme si představovali jinak

Redakce

Prohra v Olomouci byla pro Boleslav jedenáctou z jedenadvaceti dosud odehraných utkání ligového programu v ročníku 2021-22. Ve FORTUNA:LIZE jen tři týmy prohrály víckrát (Karviná a Teplice 14x, Bohemians 12x) a Zlín shodně jedenáctkrát. S tím souvisí i třiatřicet obdržených gólů, což statisticky činí 1,57 gólů na jeden ligový zápas.

Boleslavští pouze pět mistráků odehráli bez inkasovaného gólu (doma Jablonec 3:0, v Karviné 1:0, doma Zlín 1:0, v Jablonci 1:0, v Teplicích 1:0). V letošních dvou zápasech už dostali pět gólů. Trenér Karel Jarolím má o čem přemýšlet. „I když výkon obrany byl v Olomouci lepší v porovnání s předchozím utkáním proti Ostravě, přesto tam byly situace, které jsme měli dohrát líp. Utkání se rozhoduje v šestnáctkách a tam jsme nebyli dostatečně důslední," zlobil se po olomoucké prohře. „Bojovný zápas se pro nás v začátku druhé půle začal vyvíjet dobře, když jsme se dostali do vedení. Potom, když Olomouc vystřídáním poslala do hry dva ofenzivní hráče, jsme trochu ztráceli půdu pod nohama. I přesto si myslím, že v době našeho vedení tam byly situace, které jsme měli dotáhnout k úspěšnějšímu konci. Bohužel námi špatně dohrané situace ve vlastní šestnáctce Olomouc využila a utkání rozhodla pro sebe." Trenérovo hodnocení doplnil pohledem z hrací plochy mladoboleslavský kapitán Marek Matějovský: „Dlouho to vypadalo, že Sigma není extra nebezpečná, ale potom nám tam dva góly spadly. I když mně v těch momentech přišlo, že jsme byli docela dost dobře zformovaní, tak se budeme muset na videu podívat, kde nastala chyba." Při příchodu mezi novináře na pozápasovou tiskovou konferenci Marek Matějovský přiznal, že mu není moc do řeči. „Neodvážíme si žádné body, utkání jsme nezvládli, přestože jsme byli poctiví a pracovití, tak jsem dva góly obdrželi a všechno přišlo vniveč," netajil zklamání střelec jediného mladoboleslavského gólu, ke kterému řekl: „Před zápasem jsme si řekli, že když nemáme vpředu vysokého útočníka, budeme zkoušet střílet z dálky, tak jsem to asi měl podvědomě v hlavě, když jsem vystřelil v situaci, kdy obyčejně ještě nahrávám. Dobře to tam zapadlo, ale vyměnil bych to za body."
I po dvou ligových prohrách není třeba propadat skepsi, vždyť fotbalová sezóna teprve začala a před námi je ještě spousta střetnutí. Boleslavské fotbalisty v nejbližších dnech čeká atraktivní severočeský dvojboj. Už ve středu 16. února jedou do Jablonce k duelu čtvrtfinále českého poháru MOL Cup a v neděli 20. února hostí ve své domácí Lokotrans Aréně ve střetnutí o ligové body Slovan Liberec. „Vstup do letošní ligové sezóny jsme si představovali trochu jinak. Obě porážky, doma s Ostravou a v Olomouci, nám pochopitelně komplikují záměr udržet se v elitní šestici. Ale to je fotbal, musíme se z toho oklepat a zmobilizovat síly," burcuje Karel Jarolím hráče i fanoušky FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner Fanshop banner