Trenéra Jarolíma hráči naštvali opakováním chyb v obraně
Klub

Trenéra Jarolíma hráči naštvali opakováním chyb v obraně

Redakce

Po letošní ligové premiéře Boleslav - Ostrava 2:3 nebylo divu, že před novináře předstoupili trenéři s velmi rozdílnými náladami. Ostravský Ondřej Smetana zářil spokojeností a boleslavský Karel Jarolím působil sklesle a naštvaně.

„Nemám na to nervy, hráči už to ode mě v kabině slyšeli," povzdechl si Karel Jarolím neskrývající zklamání nad průchodností boleslavské defenzívy. „Věřil jsem, že utkání s Ostravou zvládneme. Ale budeme se muset zamyslet, zda v tomto složení pokračovat. Pykáme za naivitu, řekl bych až stupiditu v defenzívě. Dostali jsme v lize už jedenatřicet gólů, to je neuvěřitelné. Podobalo se to zápasům z podzimu. Při prvním gólu jsme pozdě reagovali na nabíhajícího hráče, před druhým gólem jsme propadli v soubojích a následovala penalta. Na začátku druhé půle jsme zase inkasovali po špatně pokryté standardce. Z pohledu defenzívy byl náš výkon špatný."
Pro osud utkání bylo nejzásadnější, že boleslavští fotbalisté pouštěli soupeře lehkovážně do vedení, a to opakovaně. S velkým nasazením potom gólová manka doháněli. Dvakrát tuplované ztráty zmírnili, ale nedorovnali. V závěrech obou poločasů ostravského soupeře zatlačili k jeho brance a pokutové území doslova bombardovali střelami i centry ze všech možných úhlů a pozic.
Ostravští předvedli o poznání účelnější hru. „Proti Boleslavi, která je doma velmi silná, jsme začali dobře, bránili kompaktně. Boleslav byla čím dá nebezpečnější a v závěru utkání měla převahu. I když to z naší strany nebylo v některých pasážích ideální, dohráli jsme utkání úspěšně. Naším záměrem bylo vyhrát za každou cenu, to znamená i na úkor kombinační a pohledné hry. Chtěli jsme ze hry vyřadit Matějovského, na kterého jsem nasadili nováčka v sestavě Boulu, ale ne vždy se nám to dařilo," uvedl ostravský trenér Ondřej Smetana, jenž ve svém hodnocení utkání Ostravy v Boleslavi opakovaně vychvaloval výkon Marka Matějovského.
„Matějovský plní, co se od něho očekává," odvětil Karel Jarolím na novinářskou žádost, aby se vyjádřil k hernímu projevu kapitána svého týmu. O to více je zklamaný s výkony defenzivních hráčů. „Fatální bylo bránění našich stoperů," mínil Karel Jarolím. Nad dotazem, zda bude pro středeční duel pohárového čtvrtfinále v Jablonci zvažovat převratné změny ve složení základní sestavy, chvíli mlčky přemítal, než prohlásil: „Nevím, musím si to nechat projít hlavou, ráno je moudřejší večera..."

Fanshop banner Fanshop banner