Připravení jsme na ligu i pohár, věří trenér Jarolím
Klub

Připravení jsme na ligu i pohár, věří trenér Jarolím

Redakce

Trenér Karel Jarolím věří, že mladoboleslavské fotbalisty na blížící se jarní mistrovskou sezónu připravil dobře a že když se nepotkají se zdravotními komplikacemi, zvládnou ligu i pohár.

Mužstvo FK Mladá Boleslav se připravovalo výhradně v tuzemských podmínkách a dokonce i převážně v domácím prostředí, v němž sehrálo čtyři z pěti přípravných duelů. „Za výhodu považuji, že mužstvo zůstalo pohromadě, to znamená ve složení, v jakém je od loňského léta, a věřím, že jsme v této zimní případě udělali nějaký progres a jsme v jiném stavu, než jsme byli před půl rokem. V dnešní nejisté době člověk neví, co se může přihodit a jaké zdravotní komplikace by mohly při cestování do zahraničí následovat, proto jsme se připravovali doma. Věřím, že budeme na jarní část dobře připravení."
Všechny přípravné zápasy Boleslavští vyhráli, přesto trenér lituje nepovedeného závěru herní prověrky: „Trošku mě mrzí odložení posledního plánovaného přípravného zápasu v německých Drážďanech, což měla být naše generálka na ligu, ale bylo nás opravdu málo, takže nemělo smysl to utkání hrát. Všechny předchozí zápasy jsem odehráli slušně, ale vnímám, že to byla příprava a důležité bude, jak se nám podaří odstartovat v lize."
Sportovní cíle pro jarní sezónu mladoboleslavského týmu na šestém místě průběžného ligového pořadí a s účastí ve čtvrtfinále českého poháru jsou zřejmé. „Chceme zůstat v první šestce a uspět i v českém poháru, ale s tímto úkolem pro jaro nebudeme asi jediní. Když se nám vyhnou zdravotní trable, tak věřím, že jsme připravení slušně."

Fanshop banner Fanshop banner