Ve středu odpoledne příprava proti Jihlavě
Klub

Ve středu odpoledne příprava proti Jihlavě

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava se hraje ve středu 19. ledna 2022 od 14 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Po třech zápasech započítávaných do zimní Tipsport ligy je čtvrtý zimní duel boleslavského týmu nesoutěžní, i tak ale platí, že vstup na utkání je povolený pouze osobám, které mají dokončeno očkování proti onemocnění covid-19, případně ho prodělali v posledních 180 dnech.

Live stream: https://youtu.be/mmI5Ongn1qU

PODMÍNKY PRO VSTUP NA UTKÁNÍ ZIMNÍ PŘÍPRAVY
- dokončené očkování proti onemocnění covid-19, které osoba doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo certifikátem o provedeném očkování vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID1, za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu,
- osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
Výjimka v podobě negativního PCR testu ne staršího 72 hodin platí pro
- mládež od 12 do 18 let,
- osobu, která se nemůže podrobit očkování proti onemocnění covid-19 pro kontraindikaci (nutno doložit záznamem v Informačním systému infekčních nemocí (ISIN)),
osobu s nedokončeným očkováním - tedy osobu očkovanou proti onemocnění covid-19, pokud (i) od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu neuplynula doba 14 dnů, nebo (ii) v případě dvoudávkového schématu jí dosud nebyla podána druhá dávka očkovací látky a od aplikace první dávky očkovací látky neuplynula maximální doba stanovená pro aplikaci druhé dávky očkovací látky, nebo (iii) od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu neuplynula doba 14 dnů,
- děti do dovršení 12 let věku nemusí bezinfekčnost dokládat.

V aktuální zimní přípravě bude středeční utkání pro Mladou Boleslav už čtvrtým, pro Jihlavu teprve prvním.
Mužstvo FC Vysočina Jihlava je v konkurenci šestnácti účastníků druhé nejvyšší tuzemské soutěže Fortuna národní lize na desáté příčce se vzácně vyrovnanou bilancí, když z patnácti mistrovských utkání pět vyhrálo, pět remizovalo a pět prohrálo. Spolu s předposlední Chrudimí a poslední žižkovskou Viktorií má nejslabší ofenzívu s třinácti nastřílenými góly. Zároveň se však pyšní dobře organizovanou obranou s pouze šestnácti obdrženými góly, méně jich ve druhé lize inkasovaly jen třetí Líšeň (15) a vedoucí Brno (15).
Na šestnácti podzimních druholigových gólech se podílelo osm střelců: 5 - Filip Vedral, 2 - Jakub Selnar, 1 - Luis Arroyo, Justin Araujo-Wilson, Lukáš Fila, Karel Pojezný, Fares Shudeiwa, Tomáš Vlček.

Jihlava hrála nejvyšší ligu v ročnících 2005-06 a 2012-18. Ve zmíněných dvou obdobích celková bilance vzájemných prvoligových zápasů byla pro Boleslav příznivá. Ze čtrnácti prvoligových střetnutí vyhrála sedm, remizovala ve třech a prohrála čtyři při výrazně aktivním skóre 26:13.
Prvoligová bilance Mladé Boleslavi s Jihlavou
Podzim 2005 Jihlava - Mladá Boleslav 0:0
Jaro 2006 Mladá Boleslav - Jihlava 4:0 (Kulič 2, Pecka 2)
Podzim 2012 Mladá Boleslav - Jihlava 1:3 (Magera - Tecl 2, Koloušek)
Jaro 2013 Jihlava - Mladá Boleslav 1:0 (Tomáš Rada)
Podzim 2013 Mladá Boleslav - Jihlava 3:1 (Nešpor, Štajner, Ščuk - Harba)
Jaro 2014 Jihlava - Mladá Boleslav 2:1 (Jungr, Harba - Koreš)
Podzim 2014 Jihlava - Mladá Boleslav 0:1 (Ščuk)
Jaro 2015 Mladá Boleslav - Jihlava 3:0 (Klobása, Ščuk, Magera)
Podzim 2015 Mladá Boleslav - Jihlava 6:1 (Jakub Rada, Ščuk, Magera, Baroš, Chramosta, Zahustel - Demeter)
Jaro 2016 Jihlava - Mladá Boleslav 1:1 (Hronek - Ščuk)
Podzim 2016 Jihlava - Mladá Boleslav 2:1 (Rabušic, Urblík - Klobása)
Jaro 2017 Mladá Boleslav - Jihlava 3:1 (Železník, Mareš, Přikryl - Popovič)
Podzim 2017 Mladá Boleslav - Jihlava 2:1 (Mebrahtu, Stronati - Daníček)
Jaro 2018 Jihlava - Mladá Boleslav 0:0

Nyní FC Vysočina Jihlava již čtvrtým rokem působí ve druhé lize. Při posledním střetnutí, které bylo pro oba soupeře zimní přípravou, ve středu 16. ledna 2019 FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 0:2 překvapivou jihlavskou výhru zařídil dvěma góly v závěrečné desetiminutovce Jiří Klíma, který o půl roku později přestoupil do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu za dva roky (2019-21) v padesáti mistrovských zápasech nastřílel čtrnáct prvoligových gólů. Loňského července přestoupil z Boleslavi do ostravského Baníku.

Fanshop banner Fanshop banner