Příprava Boleslavi a Teplic ve vzájemném středečním duelu
Klub

Příprava Boleslavi a Teplic ve vzájemném středečním duelu

Redakce

V utkání FK Mladá Boleslav - FK Teplice, které se hraje ve středu 12. ledna 2022 od 10,30 hodin na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu v rámci zimní Tipsport ligy, se střetnou rivalové z FORTUNA:LIGY, jejichž obě střetnutí o prvoligové body se konala v loňském podzimu a v letošní jarní sezóně na sebe už nenarazí. Vstup na utkání je za současných podmínek povolen pouze osobám, které mají dokončeno očkování proti onemocnění covid-19, případně ho prodělali v posledních 180 dnech.

PODMÍNKY PRO VSTUP NA UTKÁNÍ ZIMNÍ TIPSPORT LIGY

- dokončené očkování proti onemocnění covid-19, které osoba doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo certifikátem o provedeném očkování vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID1, za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu,

- osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Výjimka v podobě negativního PCR testu ne staršího 72 hodin platí pro

- mládež od 12 do 18 let,

- osobu, která se nemůže podrobit očkování proti onemocnění covid-19 pro kontraindikaci (nutno doložit záznamem v Informačním systému infekčních nemocí (ISIN)),

- osobu s nedokončeným očkováním - tedy osobu očkovanou proti onemocnění covid-19, pokud (i) od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu neuplynula doba 14 dnů, nebo (ii) v případě dvoudávkového schématu jí dosud nebyla podána druhá dávka očkovací látky a od aplikace první dávky očkovací látky neuplynula maximální doba stanovená pro aplikaci druhé dávky očkovací látky, nebo (iii) od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu neuplynula doba 14 dnů,

- děti do dovršení 12 let věku nemusí bezinfekčnost dokládat.

V prvním kole zimní Tipsport ligy prvoligové týmy Boleslavi i Teplic potvrdily role favoritů a porazily druholigové soupeře, aniž by inkasovaly jediný gól. Boleslav rozstřílela Táborsko 7:0 (Fila, Douděra, Mašek, Mužík, Pech, Matějovský, Škoda) a Teplice přehrály Varnsdorf 2:0 (Fortelný a Moulis).

Kompletní program skupiny B na hřišti v Mladé Boleslavi
Sobota 8. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 7:0
Sobota 8. ledna od 13 hodin FK Teplice - FK Varnsdorf 2:0
Středa 12. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Teplice
Sobota 15. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - Varnsdorf
Sobota 15. ledna od 13 hodin FK Teplice - FC MAS Táborsko
Sobota 22. ledna od 13 hodin FC MAS Táborsko - FK Varnsdorf

Tipsport liga: https://www.tipsport-liga.cz/

V aktuálním prvoligovém ročníku Boleslav obě mistrovská utkání proti Teplicím vyhrála, v sobotu 21. srpna 2021 doma 3:1 (Fila, Skalák, Stránský - Mareš) a v neděli 19. prosince 2021 venku 1:0 (Ladra). Od posledního vzájemného střetnutí boleslavských a teplických fotbalistů neuplynuly ani dva měsíce. Pro všechny bude lednový duel významnou částí zimní přípravy a výrazně rozdílné postavení týmů v ligovém pořadí (šestá Mladá Boleslav a patnácté Teplice) nebude hrát roli...

Z dosavadních osmatřiceti vzájemných prvoligových střetnutí třetina skončila bez vítěze. Boleslav nad Teplicemi vyhrála sedmnáctkrát (sedmkrát doma a desetkrát venku). Teplice porazily Boleslav devětkrát (čtyřikrát doma a pětkrát venku). Nerozhodně skončilo dvanáct utkání a z nich dvě bez jediného vstřeleného gólu. Celkové skóre 58:44 vyznívá v boleslavský prospěch. Nejčastějšími výsledky byly sedmkrát remíza 1:1 (tři v Teplicích a čtyři v Boleslavi) a sedmkrát 1:0 (vyhrála tak Boleslav dvakrát doma i dvakrát venku, Teplice jednou doma a dvakrát venku). Druhým nejčastějším výsledkem bylo šestkrát 2:0 (Teplice tak vyhrály třikrát doma a dvakrát venku, Boleslav jednou doma).

V prvoligové statistice jsou zahrnuté i dva zápasy nadstavbové skupiny z finále ročníku FORTUNA:LIGY 2018-19:
pátek 3. května 2019 FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:8
neděle 12. května 2019 FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1
Na rekordní výhře 8:0 se gólově podílelo šest hráčů (Mešanovič 2, Komlichenko 2, Takács 2, Přikryl a Bucha), z nichž ani jeden už není hráčem FK Mladá Boleslav. Pamětníky z dnešního kádru jsou pouze Jan Šeda, který odchytal celý zápas, a Tomáš Ladra, jenž seděl mezi náhradníky. Nerozhodnou odvetu 1:1 (Komlichenko - Jeřábek) odseděli na lavičce Jan Šeda a Paixao da Silva Ewerton, v průběhu druhého poločasu do zápasu naskočili Tomáš Ladra a Marek Matějovský. V obou zápasech střídal Dominik Mašek, který je v současnosti sice stále členem mladoboleslavského kádru, ovšem dlouhodobě mimo hru v rekonvalescenci po operaci kolena.

V uplynulých pěti letech se boleslavští s teplickými fotbalisty navíc střetli ve třech neligových duelech, z nichž dva se uskutečnily při letním turnaji v Benátkách nad Jizerou, a poslední v loňském roce v českém poháru MOL Cup.
Neligová střetnutí Mladé Boleslavi s Teplicemi
Sobota 25. června 2016 turnaj v Benátkách nad Jizerou FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:0
Sobota 22. června 2019 turnaj v Benátkách nad Jizerou FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2
Středa 7. dubna 2021 čtvrtfinále MOL Cup FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:1

Fanshop banner Fanshop banner