Vstup do nového roku jednoznačným vítězstvím
Klub

Vstup do nového roku jednoznačným vítězstvím

Redakce

Po úvodním tréninkovém týdnu aktuálního přípravného období nastoupili boleslavští fotbalisté k prvnímu utkání roku 2022. Hrálo se na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu a bylo zahajovacím duelem programu skupiny B zimní Tipsport ligy.

Po celé utkání boleslavští fotbalisté hráli s velkou chutí a sympatickým nasazením v osobních soubojích. Nebylo proto divu, že druholigového protivníka herně převyšovali a gólově přestříleli. Do hry nezasáhli kvůli nemoci nebo rekonvalescenci po zraněních Marek Suchý, Ondřej Karafiát, David Šimek, Dominik Mašek, Jiří Skalák, Václav Kadlec, Vojtěch Stránský a David Píchal. Z důvodu pozdějšího naskočení do přípravy Ewerton Paixao da Silva úvodnímu zimnímu utkání jen přihlížel. Milan Jirásek dostal svolení k absolvování testu v FK Pardubice.

V prvním poločase byla boleslavská převaha chvílemi až drtivá, přesto se půl hodiny na skóre 0:0 nic nezměnilo. Jasné šance neproměnili Fila, Mužík a Ladra. Táborsko se často ubránilo se štěstím a za cenu rohových kopů. Těch Boleslavští rozehrávali šest a ani jeden ke skórování nevedl. Ve 32. minutě se Preisler neprosadil trestným kopem.
Ve 33. minutě Fila poslal po pravé straně Maška, ten mu míč přízemním centrem vrátil a Fila z malého vápna otevřel skóre zápasu - 1:0.
O chvíli později Boleslavští promarnili svůj sedmý roh a ve 38. minutě se Táborští dostali do ojedinělé šance. Proti Machově zakončení částečně zdárně zasáhl brankář Mikulec a z opuštěné branky míč odkopl Jurásek na jediný táborský roh v tomto utkání.
Ve 42. minutě Mužík na hraně soupeřova vápna vybojoval míč, přihrál ho Ladrovi a jeho přetažený centr Douděra z malého vápna využil k navýšení skóre - 2:0.
Ve 44. minutě po spolupráci s Mužíkem minul Ladra křížnou střelou soupeřovu branku jen o centimetry.
Ve 45. minutě po Mužíkově pěkném centru od levé postranní lajny Mašek přesnou hlavičkou k pravé tyči do protipohybu brankáře završil skóre první půle na 3:0.

Druhý poločas se podobal prvnímu v tom, že Boleslav neúnavně a nápaditě útočila, čemuž se Táborsko úporně a občas marně bránilo. Ve 49. minutě Matějovský poslal podle pravé čáry Pecha, po jehož centru Mužík z malého vápna nastřelil soupeřova gólmana Pecháčka. O pět minut později Boleslavští nevyužili už svůj osmý roh. V 57. minutě si boleslavský brankář Mikulec snadno poradil s málo důrazným zakončením Tusjaka z necelých dvaceti metrů. V 60. minutě po Plachého centru se Mach z malého vápna neprosadil proti Mikulcovi.
V 66. minutě Matějovského přesný oblouček za protivníkovu obranu zpracoval Škoda, obehrál obránce a přihrál Mužíkovi, který se uvnitř šestnáctky kličkou zbavil protihráče a úspěšně zamířil po zemi k pravé tyči - 4:0.
V 71. minutě Smrž dravým průnikem přešel přes tři beky, ale gól nedal, vzápětí se míče zmocnil Škoda, ale ani on se neprosadil, přestože se prokličkoval až před brankáře. O pár minut později po Matějovského kolmici utekl táborské obraně Pech a po jeho přihrávce Langhamer z necelých deseti metrů minul pravou tyč o pár centimetrů z nesprávné strany.
V 77. minutě po Langhamerově nezištné přihrávce Pech z plného běhu nekompromisní ranou zvýšil boleslavské vedení na 5:0.
V 79. minutě Dufek sólo přes půlku hřiště zakončil střelou do brankáře, načež následoval devátý boleslavský roh, po jehož rozehrání Yuri podrazil Kaulfuse a rozhodčí Petřík bez váhání nařídil penaltu.
V 80. minutě pokutový kop jistě proměnil Matějovský - 6:0.
V 82. minutě zaokrouhlili Boleslavští počet rohových kopů na deset, ale další gól přidali až o pár minut později.
V 88. minutě Bejbl zachytil soupeřovu rozehrávku a založil boleslavskou útočnou akci, na jejímž konci se k míči dostal uvnitř táborského vápna Škoda a když kličkami oklamal dva beky, tak neomylně zamířil podle gólmana do branky - 7:0.
V úplně závěrečné minutě utkání se táborský Yuri dostal do poslední střelecké příležitosti utkání, ale boleslavskou branku netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Douděra (46. Pech), Smrž, Preisler, Jurásek (61. Hönig) - Dancák (69. Bejbl), Hlavatý (46. Matějovský) - Ladra (61. Dufek), Lukáš Mašek (62. Langhamer), Mužík (69. Kaulfus) - Fila (46. Škoda).

Góly: 33. Fila, 42. Douděra, 45. L. Mašek, 66. Mužík, 77. Pech, 80. Matějovský (z pokutového kopu), 88. Škoda.

Rozhodčí: Petřík - Machač, Černoevič

Fanshop banner Fanshop banner