Prvním letošním soupeřem je druholigové Táborsko
Klub

Prvním letošním soupeřem je druholigové Táborsko

Redakce

Utkáním FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko, které se hraje v sobotu 8. ledna 2022 od 10,30 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu, začne program skupiny B, jedné z pěti letošní zimní Tipsport ligy. Vstup je za současných podmínek povolen pouze osobám, které mají dokončeno očkování proti onemocnění covid-19, případně ho prodělali v posledních 180 dnech.

PODMÍNKY PRO VSTUP NA UTKÁNÍ ZIMNÍ TIPSPORT LIGY
- dokončené očkování proti onemocnění covid-19, které osoba doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo certifikátem o provedeném očkování vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID1, za podmínek, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu,osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
Výjimka v podobě negativního PCR testu ne staršího 72 hodin platí pro:
- mládež od 12 do 18 let,
- osobu, která se nemůže podrobit očkování proti onemocnění covid-19 pro kontraindikaci (nutno doložit záznamem v Informačním systému infekčních nemocí (ISIN)),
- osobu s nedokončeným očkováním - tedy osobu očkovanou proti onemocnění covid-19, pokud (i) od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu neuplynula doba 14 dnů, nebo (ii) v případě dvoudávkového schématu jí dosud nebyla podána druhá dávka očkovací látky a od aplikace první dávky očkovací látky neuplynula maximální doba stanovená pro aplikaci druhé dávky očkovací látky, nebo (iii) od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu neuplynula doba 14 dnů,
- děti do dovršení 12 let věku nemusí bezinfekčnost dokládat.

Pro mladoboleslavské fotbalisty není táborské mužstvo neznámým protivníkem, i když naposledy se s ním v přípravném duelu střetli před dvěma roky na Maltě.
Posledních pět střetnutí Mladé Boleslavi s Táborskem
Neděle 7. února 2016 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 1:0
Sobota 2. července 2016 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 5:2
Sobota 11. února 2017 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 2:0
Sobota 2. září 2017 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 6:0
Pondělí 21. ledna 2019 (Tipsport Malta Cup): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 3:1

FC MAS Táborsko je v šestnáctičlenné druholigové tabulce po uplynulé podzimní sezóně 2021 na desáté příčce. Za šest vítězství a čtyři remízy získalo 22 bodů. Souhrnné skóre 18:19 napovídá, že táborští fotbalisté mají při až desáté nejproduktivnější ofenzívě velmi dobře organizovanou defenzívu, neboť inkasovali pátý nejmenší počet gólů.
Duo nejlepších táborských kanonýrů tvoří hostující hráči Jakub Matoušek z Českých Budějovic a nigerijský junior Muhamed Tijani z Baníku Ostrava. O jednu trefu za nimi zaostává mladoboleslavský odchovanec Adam Provazník, který po ročním hostování do Táborska v loňském červenci přestoupil. Podzimní táborské góly ve Fortuna národní lize stříleli: 4 - Jakub Matoušek, Muhamed Tijani, 3 - Adam Provazník, 2 - Petr Plachý, 1 - Jiří Boula, Šimon Havrda, Miloš Kopečný, Filip Rydval, Leoš Vozihnoj.

Zápasový program FK Mladá Boleslav v letošní Tipsport lize
Sobota 8. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko
Středa 12. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Teplice
Sobota 15. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - Varnsdorf

Fanshop banner Fanshop banner