Hráčům zahraniční soustředění nechybí a šestá příčka je jim málo
Klub

Hráčům zahraniční soustředění nechybí a šestá příčka je jim málo

Redakce

Zimní příprava už běží v naplánovaném rozsahu a tempu, což potvrdil hlavní trenér Karel Jarolím, kapitán mužstva Marek Matějovský i jeho spoluhráči Michal Hlavatý a Samuel Dancák. Shodli se, že příprava bez zahraničního soustředění může být výhoda pro brzký vstup do ligového programu a umístění na šesté ligové příčce je minimum v představách a možnostech mladoboleslavského mužstva.

Boleslavští fotbalisté k zimním tréninkům a přípravným zápasům v průběhu letošního ledna budou využívat výhradně prostředí domácího Městského stadionu. Na zahraniční soustředění neletí a jediným vycestováním za hranice České republiky bude zápasová generálka v německých Drážďanech.
„Přípravné období je krátké a navíc vzhledem k současné situaci je zbytečné podstupovat zdravotní rizika, proto považuji za lepší připravovat se převážně v domácích podmínkách," uvedl trenér Karel Jarolím dva hlavní důvody, proč s mužstvem neplánuje v tomto zimním přípravném období zbytečné putování. „Jsem raději, že nikam do zahraničí necestujeme a nebudeme si muset zvykat na teplotní změny před ligovým startem. Přijde mně přirozenější trénovat v podmínkách, ve kterých budeme hrát mistrovské zápasy. Možná, že to bude i výhoda," řekl Michal Hlavatý. „Příprava v domácích podmínkách může být prospěšnější, než v zahraničí," souhlasí Samuel Dancák.
Trenér Karel Jarolím prozradil, že po podzimní sezoně neměl představu o výrazném posilování: „Potřebujeme současný kádr stabilizovat. Do každé sezóny vstupuji s optimismem a to platí i o té nejbližší. Jsem přesvědčený, že současné mladoboleslavské mužstvo má kvalitu a důležité bude, aby se vyvarovalo takových výsledkových kotrmelců, jaké předvedlo na podzim. Mrzí především nezvládnuté tři domácí zápasy se Slováckem, Olomoucí a Pardubicemi, toho se budeme chtít na jaře vyvarovat. Proto se v zimních přípravných zápasech zaměříme na zlepšení defenzivní činnosti, v ní musí být všichni zodpovědnější."
Tohoto jsou si vědomi i hráči. „Některé podzimní zápasy jsme si nechali utéct vlastní lehkovážností a v nich poztrácené body nám chybí," uznal Michal Hlavatý. „Hlavně k zápasům doma, ve kterých jsme brzo prohrávali, jsme měli přistoupit jinak a zvládnout je lépe. Musíme se dostat k vyrovnanějším výkonům. Na videu jsme si ukázali chyby a doufám, že je už nebudeme opakovat," prohlásil Samuel Dancák. „Největší problém byl, že jsme inkasovali mnoho gólů a spousty dobře rozehraných utkání nedokázali dotáhnout do tříbodového zisku. Na Spartě jsme nedali ani jeden gól, v Liberci jsme vedli do devadesáté minuty a nakonec neměli ani bod," posteskl si Marek Matějovský.
I když ne všechny podzimní ligové zápasy mladoboleslavské mužstvo zvládlo podle představ, posunulo se na lichotivou šestou příčku průběžného pořadí FORTUNA:LIGY. „V tabulce chceme být co nejvýše, nejen hráči, ale všichni lidé v našem klubu si přejeme udržet se v nejlepší šestce. To bude náš sportovní cíl pro letošní jaro," prohlásil kapitán mužstva Marek Matějovský. „Šesté místo po podzimu je to postavení, kde chceme být. Ale při pohledu na bodové manko jsme chtěli být určitě blíže týmům elitní šestky. Budeme se chtít udržet v první šestce, což nebude úplně lehké, protože nám více týmů šlape na paty, ale tým na to máme, jeho síla je obrovská, proto věřím, že se nejen v šestici udržíme, ale že budeme dotahovat týmy před námi," míní Samuel Dancák. „Ve skupině, která bude hrát o titul se chceme pohybovat. Ambice týmu jsou vyšší, než jenom šesté místo," věří Michal Hlavatý.
„Současná pozice mužstva v ligové tabulce špatná není. Naším cílem pro jaro je minimálně se v elitní šestici udržet a případně i postoupit výš, i když ztráta na pátý Baník je velká. Musíme se snažit z každého mistrovského zápasu vydolovat maximum. Podobně budeme chtít co nejlépe uspět v českém poháru, v němž jsme se dostali už do čtvrtfinále. Vnímáme to jako jednu z možností, jak se probojovat do Evropy," naznačil jarní ambice trenér Karel Jarolím, který v nadsázce Marka Matějovského vyzval ke splnění nesmírně náročného úkolu.
„Trenér Jarolím mně připomněl, že on je nejstarším hráčem, který v tuzemské lize dosáhl hattricku a dodal, že mám už věk na to, abych jej překonal, a teprve když se to podaří, můžu skončit s fotbalem, ale při mé nevalné střelecké aktivitě to asi hned tak nebude," prozradil čerstvě čtyřicetiletý Marek Matějovský, jenž ke své fotbalové budoucnosti řekl, že ji moc neplánuje a soustředí se vždy jen na přípravu pro nejbližší zápas.

Fanshop banner Fanshop banner