Zimní příprava začala testováním
Klub

Zimní příprava začala testováním

Redakce

Tradiční a mimořádně neoblíbené zátěžové testy v laboratoři pražské Fakulty tělesné výchovy a sportu podstoupili fotbalisté prvoligového kádru FK Mladá Boleslav v pondělí 3. ledna 2022 na úvod zimního přípravného období.

Ale s přípravou na jarní ligovou sezónu začali už ve starém roce, což potvrdil Marek Mandelbaum, jenž v servisním týmu dospělého áčka zodpovídá za kondici hráčů: „Abychom nezačínali zcela od nuly, tak hráči již trénovali od 29. prosince individuálně. Dostali plán, který obsahoval čtyři běžecké tréninkové jednotky. Tréninky si díky aplikacím jednoduše zkontroluji, i když by některý z nich běhal například až v Brazílii."
Data získaná po absolvování komplexního diagnostického testování na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze poslouží jako zpětná vazba pro trenéry i samotným hráčům k poznání, jak se zlepšili za posledních šest měsíců a na čem je potřeba dále pracovat. Marek Mandelbaum zdůraznil, že pražská FTVS disponuje výborným zázemím a skvělým týmem pracovníků, kteří dokáží detailně popsat každého testovaného hráče. „Tyto informace jsou důležité pro to, abychom mohli individualizovat přípravu a tím kvalitně připravovat tým po celou sezónu. Od úterý 4. ledna už hráče čeká klasický režim přípravy a to v areálu Městského stadionu v Mladé Boleslavi. Lednový program je po kondiční stránce připraven tak, aby byl efektivní a dobře zapadl k sedmi plánovaným přípravným utkáním a následně tým perfektně připravil na ligu," dodal kondiční trenér Marek Mandelbaum.
Mezi fotbalisty, kteří se připravují na jarní sezónu nechybí Marek Matějovský, jenž před dvěma týdny oslavil 40. narozeniny. „Ke čtyřicátinám mně přišlo strašně moc gratulací a všem jsem se snažil odpovědět a poděkovat. Jestli jsem to u někoho nezvládl, tak prostřednictvím klubového webu a facebooku pro jistotu ještě jednou všem děkuji. Ačkoliv jsem moc slavit nechtěl, tak ve finále vše, co se kolem mých čtyřicátin dělo, bylo moc fajn a moc si toho vážím," prohlásil Marek Matějovský, který si moc volna ve fotbalové pauze neužil. „Samozřejmě pár volných dnů jsem si dopřál. Mám však takovou náturu, že když mám čas, jdu se hýbat buď se syny, nebo i sám, abych z toho nevypadl a byl na testy připravený. Vím, že si musím kondici udržovat, abych mladým z naší kabiny stačil." Testování na FTVS zvládl s vědomím, že náročnější část zimní přípravy teprve přijde. „Musíme se naladit na jarní boje. Malé pozitivum je, že zimní příprava nebude dlouhá."
Brankář Jan Šeda se s kanonýrem Milanem Škodou shodli, že by snad bylo lepší, kdyby tréninkový a zápasový rytmus pokračoval bez přerušení. „Vánoční volno jsem si docela užil s rodinou, ale poslední týden dovolené jsem už musel stejně jako ostatní začít běhat, takže toho volna jsme moc neměli. Věřím, že tréninky i zápasy dáme všichni ve zdraví," řekl Jan Šeda, jenž kromě toho nejnáročnějšího zátěžového běhání na pásu, které je pro gólmany zbytečné, dělal v laboratoři FTVS všechno stejně jako ostatní hráči.
„Vánoce jsem si užil s přáteli a rodinou, ale nyní už se těším na přípravu i na zápasy. Testování nemám rád, je to nechutné," pravil upřímně Tomáš Ladra. Patřil k těm, který spoluhráče pomáhal vyhecovat, aby ze sebe každý vyždímal, co v něm je nejlepšího, a společně věřili, že mladoboleslavský tým bude dobře připravený nejen na první ligové kolo, ale i na celou jarní sezónu.

Fanshop banner Fanshop banner