Slavii jsme výhru darovali, zlobil se trenér Jarolím
Klub

Slavii jsme výhru darovali, zlobil se trenér Jarolím

Redakce

Vystoupení mladoboleslavských fotbalistů ve slávistickém Sinobo Stadium bylo zklamáním. Před nezvykle téměř prázdnými tribunami (z důvodu antikoronavirových opatření) a v nevlídném prosincovém chladu (kolem 0°C) se pořádně nevyhecovali, podvolili se sebevědomému soupeři a prohráli.

„Víceméně jsme se porazili sami," řekl mladoboleslavský kouč Karel Jarolím na úvod svého hodnocení ligového duelu Slavia - Boleslav 2:0. Připustil, že při prvním inkasovaném gólu, který s největší pravděpodobností rozhodl o osudu utkání, fatálně v boleslavské obraně chyběl Marek Suchý. Slávisté jej v nelítostném souboji u postranní lajny zranili na hlavě, načež následoval trestný kop Stancia a ošetřování stopera Suchého mimo hrací plochu. „Po standardce jsme situaci bez Suchého řešili komplikovaně," mrzelo Karla Jarolíma, jak snadno se k dorážce dostal Bah. Podobně byl rozčarovaný ze situace předcházející druhému gólu, kdy při boleslavské rozehrávce sebral Ewertonovi velice snadno míč Bah a po jeho přihrávce Stanciu skóroval. „Byl to náš taktický záměr, tušili jsme, že přes Ewertona bychom mohli chodit do šancí," prohlásil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.
„Vítězství jsme Slavii darovali, do těch gólů nebezpečné situace neměla. Slušně jsme bránili, ale po zisku balonů jsme v přechodové fázi měli spousty ztrát a chybělo nám pohotové zakončení. Do druhé půli jsem šli se snahou vsít kontaktní gól, kterému byl blízko Mašek, bohužel ho nedal a další šance jsme prováhali, nebo blbě řešili. Kdybychom dali kontaktní gól, mohli jsme něco s nepříznivým výsledkem udělat," shrnul prohraný zápas Karel Jarolím.
Podobně mluvil i Milan Škoda, který se poprvé ve své bohaté kariéře ocitl na slávistickém trávníku v roli soupeře, ale kvůli pohmožděnému nártu nedohrál: „Slavia ze začátku hodně držela balon, ale vyloženě nás neohrozila, dokud jsme nedostali hloupý gól ze standardky. Kdyby se nám po přestávce podařilo snížit, Slavia by třeba znervózněla, ale to se bohužel nepodařilo."

Fanshop banner Fanshop banner