S lídrem ligové tabulky jsme prohráli
Klub

S lídrem ligové tabulky jsme prohráli

Redakce

Boleslavští fotbalisté v Sinobo Stadium s ligovým lídrem tabulky bojovali, bohužel dvě inkasované branky v prvním poločase rozhodly o tom, že všechny body zůstaly v Praze.

První poločas začaly oba týmy hodně obezřetně. S ubíhajícími minutami byli slávističtí fotbalisté častěji na míči a tím pádem ofenzivně aktivnější. Boleslavští pozorně bránili a čisté konto udrželi půl hodiny. Šeda dvakrát chytil centrované míče. Na druhé straně hřiště Mandous zasahovat nemusel, neboť po Preislerově centru se Ladra a po něm ani Mašek neodvážili ke střelbě, přestože byli u míče uvnitř soupeřovy šestnáctky.
Ve 31. minutě v době, kdy byl mimo hřiště s tržnou ranou na hlavě ošetřovaný boleslavský stoper Suchý, rozehrál od levé lajny Stanciu trestňák, jenž propadl na malém vápně ve shluku hráčů k Bahovi a ten pohotově doklepl míč do Šedovy branky - 1:0.
Boleslavští se sice pokusili o ofenzivní akci, ale jinak upadli do stavu, v němž si koledovali o obdržení dalšího gólu. Ve 33. minutě po zaváhání Šedy a Suchého jim míč vypíchl Kuchta, ale naštěstí ho před opuštěnou brankou nedostihl a tak skončil neškodně v zámezí vedle levé tyče.
Ve 41. minutě Ewerton na vlastní polovině hřiště přišel školácky o míč a slávistický svižný atak v podání aktivního Baha zakončil Stanciu nekompromisní střelou pod víko boleslavské branky - 2:0.

Druhý poločas na dvougólovém rozdílu nic nezměnil. Slávisté po změně stran začali hodně sebevědomě a boleslavským protihráčům pět minut nepůjčili míč. Když se Boleslavští konečně osmělili, tak jejich ofenzivní akce postrádaly koncovku, v 54. minutě se po Douděrově přihrávce neprosadil ani zkušený Škoda. O dvě minuty později se v do té doby největší boleslavské šanci ocitl Lukáš Mašek, ale z pár metrů brankáře Mandouse neprostřelil. Kolem 60. minuty neuspěli trestnými kopy slávistický Stanciu a boleslavský Ewerton. V 70. minutě se Schranz prokličkoval z pravé strany až do boleslavského brankoviště, ale na Šedu nevyzrál. V 73. minutě se dvakrát pokoušel o střelbu Ewerton, ale pokaždé nastřelil bránícího beka. V 81. minutě po Ekpaiově přihrávce se Olayinka ocitl sám před Šedou, ale boleslavského brankáře nepřekonal. V 83. minutě Hlavatého střelu z dvaceti metrů gólman Mandous pouze vyrazil před sebe a stoper Ousou rázným odkopem boleslavskou dorážku nepřipustil. Pět minut před koncem sice Boleslavští zatlačili soupeře do jeho vápna, ale pozici k nebezpečné střelbě si nenašli. Slávistický protiútok vyvrcholil Lingrovou bombou, kterou Šeda vyrazil.
Slavia si upevnila postavení na čele ligového pořadí, Boleslav si pohoršila ze sedmé na osmou příčku ve vyrovnaném středu tabulky.

Sestava SK Slavia Praha: Mandous - Bah, Ousou, Kacharaba, Dorley (63. Lingr) - Olayinka (88. Plavšič), Hromada (46. Madsen), Stanciu (75. Traore), Holeš - Kuchta, Schranz (75. Ekpai).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Jurásek, Preisler - Ladra (87. Mužík), Dancák, Smrž, Ewerton - Lukáš Mašek (67. Hlavatý), Škoda (55. Fila).

Góly: 31. Bah, 41. Stanciu

ŽK: Jurásek, Suchý

Rozhodčí: Hocek - Horák, Ratajová

Fanshop banner Fanshop banner