Částečně spokojený Karel Jarolím
Klub

Částečně spokojený Karel Jarolím

Redakce

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím už dlouho neabsolvoval oficiální setkání s novináři po ligovém zápase v tak dobrém rozmaru, jako v poslední letošní listopadové neděli v útrobách jablonecké Střelnice. Nebylo divu, Boleslavští podruhé za sebou vyhráli bez obdrženého gólu a jsou jen pouhý jeden bod od elitní šestice FORTUNA:LIGY.

„S výsledkem jsem spokojený," vyjádřil opakovaně Karel Jarolím potěšení z těsné výhry 1:0 nad Jabloncem, ale zároveň nezastíral výhrady: „Po nadějném úvodu jsme vypadli z role, nebránili dobře a dopřávali soupeři dost prostoru. Když jsme si k tomu něco v přestávce řekli, tak pak to bylo dobré, navíc se nám povedlo vstřelit branku a měli i další šance. V druhém poločase naše defenzíva obstála. I když jsem s výsledkem spokojený, domnívám se, že jsme schopní hrát líp. V předchozích zápasech jsme mnohdy herně obstáli, ale nebodovali, tentokrát to bylo obráceně a podruhé za sebou jsme dohráli bez obdržené branky a s tím jsem moc spokojený."
V mimořádně náročné bitvě, kterou negativně ovlivňovaly chladná mlha, zimní chumelenice a promáčený trávník, hráčům ubývaly síly. Jarolíma zklamali hlavně ofenzivní hráči. Jeho představy nesplnili konkrétně Ewerton, Fila a Skalák, o kterém prohlásil, že nebyl na hřišti skoro vidět. Skaláka vystřídal v poločasové pauze, Ewertona a Filu o čtvrt hodiny později.
Jablonec protáhl svoji nešťastnou šňůru prohrou s Boleslaví na devět ligových zápasů bez výhry. Karel Jarolím přiznal, že mu letošní jablonecké trápení připomíná období, které prožíval před rokem s boleslavským mužstvem. „Na to nechci ani vzpomínat, myslel jsem si tehdy, že jsme nějak prokletí. Umím si představit, co Jablonečtí v současnosti prožívají a je mně upřímně líto Petra Rady, protože v pohárových zápasech podávalo jeho mužstvo dobré výkony, ale v ligových zápasech se jim tolik nedaří. Domnívám se však, že mají na to zlé časy zlomit."
Radost Jarolímovi udělal Michal Hlavatý, střelec jediného a tím pádem vítězného gólu. „Není vyloženě gólový hráč, ale umí se do šance dostat a věřím, že gól, který dal Jablonci, mu pomůže, aby si více věřil ve finální fázi i v samotném zakončení. Je to typ hráče s budoucností." Třiadvacetiletý Michal Hlavatý, jenž v Mladé Boleslavi hostuje z Plzně, v tuzemské lize v dosud odehraných pětatřiceti utkáních skóroval jen dvakrát. Poprvé v září 2020 při hostování v Pardubicích trefou do liberecké branky a podruhé s více než ročním odstupem na konci letošního listopadu, kdy rozhodl o výhře Boleslavi nad Jabloncem. „Když jsem krátce po přestávce nastřelil tyčku, říkal jsem si, že už by mohlo být té smůly dost a věřil, že by se to mohlo otočit. Po hlavičce do brankáře jsem měl štěstí, že se míč odrazil krásně ke mně, tak jsem ho narval vší silou do branky," shrnul Michal Hlavatý své pětiminutové řádění v soupeřově vápně na začátku druhé půle. Pochválil hrací plochu, které podle jeho mínění listopadové sněžení dramaticky neublížilo. „Míč po mokrém trávníku více jezdil, to mám rád, ale náročnější terén ubíral fyzické síly více, než jindy. Nejtěžší bylo popasovat se s mlhou, v ní byl horší přehled na hřišti. Jablonečtí byli první půli lepší než my, dostávali se do šancí, ale nakonec se projevilo, že měli v nohách utkání evropské Konferenční ligy, i když mají hodně zkušený mančaft," dodal Michal Hlavatý.
Očekávaný mediální rozruch vzbudilo nasazení Václava Kadlece, kterého Karel Jarolím vyslal na jablonecký trávník v 63. minutě. „Hned jak mi trenér řekl, že tam půjdu, byl jsem šťastný," netajil osobní emoce Václav Kadlec, který svoji obnovenou premiéru na prvoligové scéně označil za příjemnou půlhodinu. Devětadvacetiletý Václav Kadlec v nedávné minulosti ve 163 utkáních české ligy nastřílel 50 gólů vesměs za pražskou Spartu. Dalších šest dal ve třiceti bundesligových zápasech za Eintracht Frankfurt a tři ve třinácti zápasech za dánský Midtjylland. Opakovaná zranění a operace kolena jej dohnaly v únoru 2020 k ukončení profesionální kariéry, kterou začal oživovat od letošního léta v Mladé Boleslavi. „Poslední týdny jsem se cítil při trénování čím dál lépe a věřil si, že na ligu mám fyzicky i fotbalově," naznačil Václav Kadlec, že chuť do fotbalu má. „Jsem rád, že je zdravotně v pořádku a je na tom už lépe i po kondiční stránce. Je dobrý fotbalista, má motivaci hrát a pracovat v tréninku. Věřím, že nějaký gól za Mladou Boleslav přidá," přeje sobě i hráči Karel Jarolím.

Fanshop banner Fanshop banner