Souboj nedávných spolupracovníků vyhrál Jarolím
Klub

Souboj nedávných spolupracovníků vyhrál Jarolím

Redakce

Ve střetnutí o prvoligové body Mladá Boleslav teprve potřetí přemohla Hradec Králové. Soupeřící mužstva v tomto duelu šéfovali nedávní kolegové spolupracující v realizačním týmu české dospělé reprezentace.

Trenéři Karel Jarolím a Miroslav Koubek kromě spolupráce u české reprezentace mají společné i působení v FK Mladá Boleslav, i když v rozdílných obdobích. Miroslav Koubek trénoval mladoboleslavské fotbalisty v letech 2011-12. Karel Jarolím vedl poprvé mladoboleslavské mužstvo v letech 2014-16, potom převzal reprezentaci a do Mladé Boleslavi se vrátil v prosinci 2020. Hlavním trenérem Česka byl v letech 2016-18 a na pozicích jeho asistentů mu sekundovali Miroslav Koubek a Boris Kočí.
Nebylo tedy divu, že si před ligovým duelem FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové měli co říci. V jeho průběhu už nikoliv, neboť oba značně emotivně dirigovali své současné svěřence.
V průběhu letošní podzimní sezóny mladoboleslavský kouč Karel Jarolím opakovaně bědoval, že navzdory předzápasové taktické přípravě jeho tým inkasuje dříve než soupeř, případně prohrává první poločasy. Z tohoto pohledu bylo střetnutí s Hradcem Králové příjemnou výjimkou. Boleslavští třikrát vedli, protivník ztrátu opakovaně dotahoval, což se mu povedlo jen dvakrát a potřetí už ne. Možná boleslavským fotbalistům pomohly Jarolímovy znalosti Koubkova uvažování.
„Hradec byl velmi nepříjemný soupeř, to jsme dobře věděli, navíc nám chyběl potrestaný Marek Matějovský. Naše hra byla tentokrát založená na záměru soupeře do ničeho velkého nepouštět, proto jsme se snažili hru zjednodušit a dostávat míče za obranu, Hlavně v první půli to nebylo od nás špatné, i když po našem vedoucím gólu soupeř vyrovnal, ale naštěstí se nám podařilo do půle vstřelit druhý gól. Hradec byl nucený hru více otevřít a škoda nevyužité situace Douděry, kterému stačil gólman šanci zmařit. Když Hradec vyrovnal, vypadalo to, že by utkání mohlo skončit remízou, naštěstí po Dancákově centru se Douděra trefil dobře," uvedl po zápase Karel Jarolím. Jeho hradecký protějšek Miroslav Koubek mladoboleslavskou aktivitu označil za rozhodující faktor zápasového vývoje. „Fotbalisté Boleslavi lépe vstoupili do zápasu, toužili po našem skalpu, hráli aktivně, dobře presovali a my se nedostávali do konstruktivní rozehrávky," řekl Miroslav Koubek a tři inkasované góly označil za zbytečné.

Jedenácté vzájemné prvoligové utkání boleslavských a hradeckých fotbalistů bylo v porovnání s předchozími deseti rekordně nejbohatší na góly.
Prvoligová bilance Mladé Boleslavi s Hradcem Králové

Podzim 2010 Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Jaro 2011 Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 (Chramosta - Fischer, Zelený)
Podzim 2011 Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:1 (Chramosta - Černý)
Jaro 2012 Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0 (Štěpán, Dvořák)
Podzim 2012 Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:0 (Nešpor)
Jaro 2013 Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:2 (Šisler, Plašil - Magera, Ščuk)
Podzim 2014 Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Jaro 2015 Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:2 (Ďuriš, Magera - Dvořák, Vaněček)
Podzim 2016 Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:0 (Hůlka, Magera)
Jaro 1017 Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Podzim 2021 Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2 (Dancák, Ewerton, Douděra - Rada, Vlkanova)

Fanshop banner Fanshop banner