Zasloužené a důležité, i když jen těsné vítězství
Klub

Zasloužené a důležité, i když jen těsné vítězství

Redakce

Ze střetnutí čerstvých účastníků čtvrtfinále českého poháru a zároveň týmů, které oba mají momentálně domácí prostředí v mladoboleslavské Lokotrans Aréně, vyšla vítězně Boleslav. Měla po většinu utkání mírnou převahu a ziskem tří bodů se posunula na sedmou příčku ligového pořadí.

V prvním poločase se oba týmy pokoušely o kombinační hru, ale ofenzivní záměry jim brzdily nepřesnosti. Už ve 2. minutě Hradečtí kopali svůj první roh, ovšem bez valného úspěchu. Podobně ve 4. minutě i Boleslavští promarnili první roh. V 7. minutě Ewerton trestným kopem nastřelil pouze hráčskou zeď. O dvě minuty později Juráskův dlouhý nákop hradecká obrana podcenila a Skalák sám před brankářem ukvapeně branku přestřelil. V 16. minutě se Boleslavští prokombinovali k do soupeřovu brankovišti, ale Ewerton ani Skalák se střelecky neprosadili. V polovině prvního dějství boleslavští fotbalisté pokazili tři rohové kopy opakovaně neúčinným rozehráváním na krátko. Ve 27. minutě Hradečtí se štěstím přežili boleslavský atak, v jehož finále se marně o koncovku pokoušeli Skalák i Škoda a přihrávka na Hlavatého před odkrytou brankou neprošla.
Ve 29. minutě Boleslavští ubránili soupeřův útok a vyrazili do rychlé protiakce, v jejímž finále Dancák vběhl s míčem do šestnáctky a přesným obloučkem přehodil brankáře Fendricha - 1:0.
Ve 39. minutě po nedorozumění v boleslavské defenzívě získali Hradečtí svůj druhý roh, ale k přímému ohrožení soupeřovy branky ho nedovedli. To se jim povedlo o dvě minuty později.
Ve 41. minutě Rada překvapil Šedu přesně mířeným trestným kopem z boku pokutového území k bližší tyči - 1:1.
Pro další vývoj utkání bylo důležité, že si Boleslavští ještě do přestávky vzali vedení zpět.
Ve 45. minutě Ewerton svůj individuální průnik po hraně šestnáctky zakončil střelou z patnácti metrů k pravé tyči - 2:1.

Druhý poločas za prvním nezaostal dramatičností, neboť Hradečtí zanedlouho po změně stran vyrovnali a většinu následujících minut všichni aktéři usilovali s patřičným nasazením o vítěznou trefu. Ve 49. minutě Douděra utekl hradecké obraně, ale potom si míč příliš předkopl a gólman Fendrich stihnul vyběhnout a střelu mu zablokoval.
V 51. minutě jednoduchý hradecký útok po pravé straně vyvrcholil Harazimovou přízemní přihrávkou do pokutového území a Vlkanova trestuhodně nehlídaný ranou bez přípravy vyrovnal - 2:2.
A tak se vlastně souboj o ligové body začínal znovu. Většinou však zdrženlivě a s podobnými nepřesnostmi v kombinaci, jako na začátku prvního poločasu. V 68. minutě Douděra přišel školácky o míč na hraně vlastního vápna, naštěstí Vlkanova vystřelil nepřesně. Boleslavský bek však dal brzo na svůj kiks zapomenout rozhodujícím gólem.
V 78. minutě Ewertonův pokus o individuální útok nevyšel, protože Hradečtí jej do koncovky nepustili. Boleslavští však zůstali na míči, na Dancákův přetažený centr si naběhl Douděra a střelou bez přípravy rozvlnil síť za zády Fendricha - 3:2.
Ve zbývajícím čase si Boleslavští těsné vedení pohlídali, i když soupeř se usilovně tlačil k Šedově brance. Ve třech nastavených minutách Boleslavští získali osmý roh, ale využili ho spíše k udržení hry co nejdále od Šedovy branky, než k ohrožení Fendricha.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Jurásek - Douděra, Hlavatý (75. L. Mašek), Dancák, Preisler - Skalák (66. Fila), Škoda (81. Smrž), Ewerton.

Sestava FC Hradec Králové: Fendrich - Čech, Král, Leibl (82. Prekop) - Harazim, Kateřiňák (33. Soukeník), Rada, Novotný (82. Urma) - Dvořák (46. Kubala), Vašulín, Vlkanova.

Góly: 29. Dancák, 45. Ewerton, 78. Douděra - 41. Rada, 51. Vlkanova

ŽK: Douděra, Ewerton, Šeda - Kateřiňák, Leibl

Rozhodčí: Klíma - Váňa, Arnošt

Diváků: 2565

Fanshop banner Fanshop banner