Po dvanácté ve čtvrtfinále českého poháru
Klub

Po dvanácté ve čtvrtfinále českého poháru

Redakce

V uplynulých patnácti letech fotbalisté FK Mladá Boleslav postoupili dvanáctkrát do čtvrtfinále (včetně současného ročníku), ale jen šestkrát potom pokračovali do semifinále a třikrát až do finále.

Za svého prvoligového období Boleslavští tuzemský pohár dvakrát vyhráli. V ročníku 2010-11 nad Olomoucí v penaltovém rozstřelu a v ročníku 2015-16 nad Jabloncem. Navíc se ještě jednou probili do finále (2012-13), které prohráli s Jabloncem v penaltovém rozstřelu.
Druholigová Mladá Boleslav se probila také jednou do finále českého poháru. V ročníku 1977-78 se hrálo na dva zápasy. Boleslav doma ostravský Baník porazila 1:0 a venku prohrála 0:2. V druholigovém období ještě třikrát postoupila do čtvrtfinále, ale do další vyřazovací fáze už nikoliv. V ročníku 1982-83 po prohře s Baníkem Ostrava 0:1, v ročníku 1984-85 po prohře s Duklou Praha 0:2 a v ročníku 2001-02 po remíze s Baníkem Ostrava 0:0 vypadla na penalty 4:5.

FK Mladá Boleslav je pátým nejúspěšnějším klubem v českém poháru za období samostatné České republiky (zdroj www.molcup.cz/statistiky-týmy). V bilancování zápasů devětadvaceti ročníků je nejlepší sedminásobný vítěz AC Sparta Praha před pětinásobným vítězem SK Slavií Praha. Následuje pětice s dvojím získání trofeje: 3. FK Jablonec, 4. FC Slovan Liberec, 5. FK Mladá Boleslav, 6. FK Viktoria Žižkov, 7. FK Teplice. Jednou pohár vyhrály FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, FC Fastav Zlín a FC Hradec Králové.
Ve stovce odehraných zápasů českého poháru nastříleli mladoboleslavští hráči 179 gólů. Bezkonkurenčně nejvíc Jan Chramosta, který je na úplném vrcholu všech pohárových kanonýrů s 27 góly, z nichž 24 dal v dresu FK Mladá Boleslav. Ze současného mladoboleslavského kádru je v pohárových zápasech nejproduktivnějším Ondřej Zahustel, za kterým o dva góly zaostává Jiří Skalák: 24 - Jan Chramosta, 10 - Lukáš Magera, 6 - Jasmin Ščuk, Ondřej Zahustel, 5 - Tomáš Sedláček, 4 - Jiří Skalák, Radim Holub, Lukáš Budínský, Roman Bednář, 3 - Tomáš Wágner, Marek Kulič, Petr Mareš, Milan Baroš, Paixao da Silva Ewerton, 2 - Aleš Čermák, Ladislav Takács, Michal Smejkal, Miljan Vukadinovič, Michal Ďuriš, Marek Matějovský, Muris Mešanovic, Jiří Štajner, Jakub Mareš, Alexandre Mendy, Martin Nešpor, Luboš Pecka, Jan Rajnoch, Karel Vokál, Marián Palát, Libor Polomský, Karel Pokorný, Petr Čermák, Tomáš Ladra, Gol-Gol Mebrahtu, David Jurásek, 1 - Tomáš Fabián, Kristián Zbrožek, Krem Bulut, Martin Fillo, Radek Dosoudil, Petr Wojnar, Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Tomáš Janíček, Tomáš Přikryl, Martin Čupr, Ivo Táborský, Vladimir Dimitrovski, Pavel Šultes, Jakub Řezníček, Elin Dimoutsos, Petr Johana, Michal Vaniš, Georgie Ganugravu, Jiří Jeslínek, Roman Leitner, Václav Kalina, Jan Kysela, Milan Kopic, Martin Abrahám, Tomáš Poláček, Dalibor Slezák, Václav Koloušek, Damir Grlič, Miroslav Boniatti, Libor Bosák, Jaroslav Veltruský, Petr Dvořák, Aleš Kohout, Jan Nečas, Pavel Putík, Milan Bouda, Martin Kuchař, Lukáš Vraštil, Jaromír Zmrhal, Dominik Mašek, Michal Hlavatý, Václav Drchal, Dominik Preisler, Marco Túlio, Pavel Bucha, Alexei Tataev, Nikolay Komlichenko, Danile Fila, Vojtěch Stránský.

Fanshop banner Fanshop banner