Ve středu pohárové osmifinále doma proti Plzni
Klub

Ve středu pohárové osmifinále doma proti Plzni

Redakce

Utkání osmifinále českého poháru MOL Cup FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň se hraje ve středečním odpoledni 27. října 2021 od 15 hodin v mladoboleslavské Lokotrans Aréně. Permanentní vstupenky pro ligová utkání podzimu 2021 platí i pro pohárové osmifinále. Ostatní diváci zaplatí 100,- Kč a děti, studenti i držitelé průkazky pro osoby zdravotně postižené snížené vstupné 50,- Kč.

Pokladny při vstupu do areálu mladoboleslavského Městského stadionu před středečním utkáním FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň budou otevřené od 14:00 hodin.

Vstupenky online: https://www.ticketlive.cz/cs/event/fk-mlada-boleslav-fc-viktoria-plzen-mol-cup-27-10-2021

Splnění podmínek bezinfekčnosti se prokazuje jedním z následujících potvrzení:

- osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
- osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
- osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, že u očkování uplynulo:
od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC") nejméně 14 dní, nebo
od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní, nebo
- osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
Na sportovní akci mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19 a které splňují, s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku, podmínky bezinfekčnosti; organizátor je povinen při vstupu osoby na akci splnění podmínek kontrolovat; v případě, že osoba splnění podmínek neprokáže, je organizátor povinen takovou osobu nevpustit na tuto akci.

Diváci přítomní na sportovních utkáních jsou povinni nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95).

Boleslavští se s plzeňskými fotbalisty střetnou přibližně po třech kalendářních měsících. V neděli 25. července 2021 vzájemným duelem zahájili aktuální ligový ročník. Plzeň doma vyhrála těsně 2:1, když v prvním poločase skórovali Beauguel a Řezník, boleslavskou prohru pouze zmírnil Škoda po Ewertonově přihrávce v 62. minutě.
Mladá Boleslav s Viktorií Plzeň v dosavadních třiatřiceti vzájemných zápasech o prvoligové body vyhrála jen osm, prohrála sedmnáct a remizovala osm při výrazně nepříznivém celkovém skóre 37:59.
Z šestnácti prvoligových střetnutí Boleslavi s Plzní hraných na mladoboleslavském trávníku domácí Boleslav vyhrála pět a Plzeň také pět, nerozhodně skončilo šest duelů. Skóre je těsně aktivní v boleslavský prospěch 20:19.

V různých fázích tuzemské pohárové soutěže se v uplynulých deseti letech boleslavští s plzeňskými fotbalisty střetli v sedmi zápasech:
Čtvrtfinále 12. dubna 2011 Boleslav - Plzeň 2:1 (Dimitrovski, Chramosta - Bakoš)
Čtvrtfinále 20. dubna 2011 Plzeň - Boleslav 1:2 (Fillo - Chramosta, Dimoutsos)
Osmifinále 7. března 2012 Plzeň - Boleslav 1:1 (Wágner - Ščuk)
Osmifinále 14. března 2012 Boleslav - Plzeň 2:0 (Kúdela, Chramosta)
Semifinále 5. dubna 2016 Boleslav - Plzeň 1:0 (Čermák)
Semifinále 13. dubna 2016 Plzeň - Boleslav 0:0
Čtvrtfinále 4. března 2020 Plzeň - Boleslav 4:2 (Kopic, Beauguel, Kayamba, Řezník - Budínský 2)

V aktuálním ročníku českého poháru MOL Cup 2021-22 Plzeňští odehráli zatím jenom jedno utkání. Ve třetím kole na domácím hřišti těsně přehráli druholigovou Příbram 2:1. Na plzeňský Havlův vedoucí gól ze 4. minuty odpověděl vyrovnáním Zorvan v 9. minutě. Po nerozhodném poločase postupovou trefu v 66. minutě zařídil Kayamba.
Boleslavští postoupili do osmifinále výhrami ve druhém kole nad třetiligovým FC Slavoj Vyšehrad 3:0 góly Ewertona, D. Maška, Juráska a ve třetím kole nad druholigovým SFC Opava 4:2 góly Fily, Stránského, Ewertona, Hlavatého.

V osmifinálové šestnáctce je čtrnáct prvoligových a dva druholigové týmy. Z nejvyšší ligy chybí Liberec po prohře v srpnovém druhém kole na svém hřišti s třetiligovými Zbuzany a Pardubice vyřazené v zářijovém třetím kole na hřišti druholigové Jihlavy. Druhou nejvyšší ligu zastupuje spolu s Jihlavou ještě Varnsdorf, který vyřadil druholigového konkurenta Brno.

Kompletní program osmifinále MOL Cup 2021-22
Úterý 26. října od 17,30 hodin Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Středa 27. října od 15 hodin FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň
Středa 27. října od 16,30 hodin FC Baník Ostrava - FC Hradec Králové
Středa 27. října od 17 hodin FK Teplice - AC Sparta Praha
Čtvrtek 11. listopadu od 15 hodin FK Jablonec - FK Varnsdorf
Středa 24. listopadu od 14,30 hodin SK Dynamo České Budějovice - SK Sigma Olomouc
Středa 1. prosince od 14,30 hodin SK Slavia Praha - FC Fastav Zlín
Odložené na dosud neurčený termín 1. FC Slovácko - MFK Karviná

Osmifinálová střetnutí jsou poslední fází MOL Cupu v letošním roce. Další program je naplánovaný pro jarní sezónu 2022: čtvrtfinále na středu 2. března, semifinále na 20. dubna a finále na 18. května. Vítězství z předchozího ročníku obhajuje SK Slavia Praha.

Fanshop banner Fanshop banner