Nepovedený závěr podzimu
Klub

Nepovedený závěr podzimu

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci po desetizápasové šňůře bez prohry ze závěrečných tří mistrovských utkání podzimní sezóny dva prohráli a své postavení ve středu ligové tabulky si nevylepšili. Podzimní program uzavřeli nepovedeně na příbramském vedlejším hřišti s nekvalitní hrací plochou.

Na začátku prvního poločasu nedlouho po úvodním hvizdu příbramští dorostenci šli do vedení. Ve 3. minutě boleslavský gólman Karmazín střelecké zakončení Huňova průniku ještě vychytal.
V 5. minutě po dalším příbramském ataku a centru z pravé strany se k míči dostal zcela volný Dařena a ten již gólmana Karmazína prostřelil - 1:0.
V 6. minutě rozehráli Boleslavští standardku zprava, Dohalský poslal míč do příbramské šestnáctky a Gregor hlavou těsně minul branku soupeře. V dalších minutách byli příbramští dorostenci lepší v pohybu, více na míči a to vygradovalo v další gól v boleslavské brance.
Ve 20. minutě předvedli Příbramští akci jako přes kopírák v porovnání s útokem vedoucím k první brance a boleslavského brankáře opět překonal zcela volný Dařena - 2:0.
Po druhém obdrženém gólu boleslavští dorostenci ožili a povedlo se jim dorovnat nepříznivé skóre. Ve 23. minutě Vlčkův centr Gregor usměrnil pod břevno, ale příbramský gólman Harásek nebezpečnou střelu vytěsnil nad břevno.
Ve 30. minutě v narůstajícím boleslavském tlaku Vlček posunul míč na z tandemu naběhnuvšímu Kalfusovi, ten zleva vnikl do příbramské šestnáctky a prostřelil gólmana Haráska - 1:2.
O dvě minuty později po příbramském rohovém kopu Lisý bez přípravy z hranice šestnáctky přestřelil boleslavskou branku.
Ve 36. minutě předvedli Boleslavští rychlou kombinační akci, v jejímž závěru Kaulfus přesnou střelou vyrovnal na 2:2.
Ve 42. minutě Boleslavští po autovém vhazovaní přenesli hru z pravé na levou stranu a Gregor střílel do rukou gólmana Haráska. V poslední minutě poločasu Boleslavští odvrátili příbramský rohový kop a v rychlé ofenzivní akci po Gregorově přihrávce Vlčkovu střelu chytil dobře postavený gólman Harásek.

Do druhé poloviny utkání vstoupili Boleslavští s odhodláním dokonat obrat ve vývoji utkání. Vytvořili si řadu příležitostí ke vstřelení branky, ale v koncovce selhali. Naopak Příbramští z minima příležitostí vstřelili další dvě branky a ty jim zajistily vítězství. Ve 46. minutě Boleslavští promarnili dva rohové kopy, po druhém z hranice šestnáctky Kaulfus dvakrát střílel jen do valu bránících hráčů. V 53. minutě Buryánovu snahu zakončit brejk z hranice příbramské šestnáctky soupeř zblokoval.
V 55. minutě Příbramští zaútočili po levé straně a na přetažený centr si u zadní tyče boleslavské branky naběhl Lisý, který hlavou vrátil svému týmu vedení - 3:2.
V 62. minutě po Dohalského standardce König hlavičkoval těsně mimo branku. V 65. minutě po Fořtově přihrávce střílel Gregor z hranice šestnáctky do místa, kde byl připravený gólman Harásek. V 74. minutě Králův dlouhý míč Kaulfus zkrotil a posunul mezi příbramskými beky Buryánovi, který však gólmana Haráska neprostřelil.
V 83. minutě po příbramské standardce Plesl, který byl na hřišti čtyři minuty, míč nasměroval k tyči, kde po teči zapadl do boleslavské branky - 4:2.
Ve zbývajícím průběhu převažovaly boleslavské šance. V 86. minutě po Fořtově přihrávce Šoufek akci zakončil zblokovanou střelou. V 89. minutě po Dohalského rohovém kopu König hlavičkoval těsně mimo branku.
Ve druhé přesčasové minutě P. Hradec v příbramské šestnáctce přiťukl míč Gregorovi a ten prostřelil Haráska - 4:3.
Na víc už boleslavským dorostencům nezbyl čas.

„Doslova jsme prohospodařili prvních dvacet minut utkání. Pracovali jsme pomalu a dlouho s míčem, nedokázali správně založit útočné akce. Po špatném úvodu se nám podařilo utkání do poločasu herně i výsledkově srovnat. Ve druhé části utkání jsme ztroskotali na neproměňovaní šancí a na špatném dostupování hráčů v krajních prostorách hřiště. Je velká škoda, že se nám nepovedlo utkání dohrát aspoň do remízového stavu," povzdechl si trenér Marek Maňas, pod jehož vedením družstvo v podzimní polovině mistrovského ročníku 2021-22 celostátní ligy starších dorostů U19 z patnácti utkání šest vyhráli, v pěti remizovali a čtyři prohráli při aktivním skóre 27:21 a celkovém zisku 23 bodů.

Sestava 1. FK Příbram U19: Harásek - Zábranský, Lisý, Kynkor, Bína - Hýsek (89. Suchý), Broda - Gornický (79. Plesl), Huňa (71. Walter), Dařena - Kudelňák (71. Tříska).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý (46. Fořt), Král, König, Malý (73. P. Hradec) - Vlček (63. Brejcha), Vostřel, Dohalský, Kaulfus - Buryán (79. Šoufek), Gregor.

Branky: 5. a 20. Dařena, 55. Lisý, 83. Plesl - 30. a 36. Kaulfus, 90. Gregor.

ŽK: Plesl - Karmazín, Dohalský

Rozhodčí: Volf - Štefan, Hamouz

Fanshop banner Fanshop banner