Prohra inkasovaným gólem v nastavení
Klub

Prohra inkasovaným gólem v nastavení

Redakce

Boleslavští po dvou výhrách v Karviné a doma nad Bohemians těsně prohráli na Spartě, kde předvedli sebevědomý fotbal s nepřesným zakončením. O body přišli obdrženým gólem v nastavení.

V prvním poločase měli sparťanští fotbalisté mírnou optickou převahu, ovšem pozorně bránící boleslavští fotbalisté v žádném případě nečekali na ránu z milosti a předvedli několik nebezpečných ofenzivních akcí. Už ve 3. minutě do sparťanské šestnáctky pronikl zleva Hlavatý, ale Nitu z úhlu neprostřelil. V 7. minutě Sparta odpověděla zdlouhavou kombinací zakončenou Wiesnerem nepřesně. O minutu později se na malém vápně neprosadil Hložek. V 16. minutě boleslavský brankář Šeda lapil Hložkovu střelu z úhlu, ale jeho nepřesnou rozehrávku protivník zachytil, naštěstí Haraslín zbrkle vysoko přestřelil branku. V 18. minutě po dobré Douděrově přihrávce Škoda nastřelil bránícího protihráče.
Ve 25. minutě Dočkal poslal parádní kolmicí do šance Peška a když brankář Šeda zaváhal s vyběhnutím, tak po přízemním centru do boleslavského brankoviště čisté konto zachraňovali stopeři Suchý a Karafiát. Ve 29. minutě Ewerton z dvaceti metrů povedenou dělovkou nastřelil břevno, čemuž překvapený gólman Nita jen bezradně přihlížel. Na druhé straně si boleslavská defenzíva poradila s Dočkalovými obloučky z rohového i trestného kopu. Ve 34. minutě se Ewerton opět odhodlal ke střelbě, soupeřovu branku tentokrát minul. Ve 37. minutě Šeda velmi nepovedeným odkopem nabídl Spartě šanci, která vyvrcholil Peškovou ranou z úhlu a tu boleslavský brankář vytáhl nad břevno.

Druhý poločas začal nevyužitými střeleckými příležitostmi Mincheva a Dočkala, kteří nastřelili bránící protihráče. Ve 49. minutě první boleslavský roh rozehrál Ewerton a hlavičku Škody zázračně od levé tyče vyrazil Nita, jenž uspěl i proti dorážce Suchého z pár kroků. Ve 49. minutě Hložek trestným kopem neprostřelil hráčskou zeď. V 54. minutě po Matějovského centru Škodovu hlavičku famózním zákrokem Nita chytil. V 65. minutě Karafiátův trestňák postrádal razanci a Nita ho bez problémů chytil.
Čtvrt hodiny před koncem sparťanský kapitán Dočkal fauloval Hlavatého tak brutálním způsobem, až bylo s podivem, že boleslavskému protihráči nezlomil nohu. Ještě více podivu však vzbudila sudím Julínkem udělená žlutá a nikoliv červená karta i po shlédnutí video záznamu VAR.
Škoda individuální průnik zakončil nevýraznou střelou. Panák z dvaceti metrů těsně přestřelil Šedovu branku. Načež následovaly nesmírně dramatické a pro Boleslav smolné minuty. V 86. minutě Fila v obrovské šanci křížnou ranou nastřelil pravou tyč sparťanské branky. Vzápětí na druhé straně hřiště Pulkrabovu hlavičku bravurním zákrokem zmařil Šeda. V 88. minutě boleslavský nadějný útok zakončil Skalák přízemní střelou, na kterou těsně nedosáhl Fila a míč minul o centimetry levou sparťanskou tyč.
Oba týmy do poslední možné chvíle usilovaly o dosažení vítězné trefy. Ta byla nakonec dopřána Spartě. Ve čtyřminutovém nastavení Pešek z pravé strany odcentroval a Karabcova hlavička se odrazila od pravé tyče k Hložkovi, jenž nekompromisně poslal míč do boleslavské branky - 1:0.

Sestava AC Sparta Praha: Nita - Wiesner, Čelůstka (68. Štetina), Panák, Hancko - Dočkal (85. Pulkrab), Pavelka - Pešek, Hložek, Haraslín (56. Karlsson) - Minchev (56. Karabec).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Matějovský (61. Skalák), Dancák - Ladra (61. Fila), Hlavatý, Ewerton (85. L. Mašek) - Škoda.

Gól: 90. Hložek

ŽK: Matějovský, Jurásek - Pavelka, Dočkal, Karabec

Rozhodčí: Julínek - Caletka, Horák

Fanshop banner Fanshop banner