Nejvýraznější podzimní výhra
Klub

Nejvýraznější podzimní výhra

Redakce

Až na sedmý pokus vyhrálo boleslavské béčko na domácím hřišti, a to přesvědčivým rozdílem čtyř gólů. Předvedlo bezchybný, bojovný a soustředěný výkon s velkou touhou po vítězství. Výsledným efektem byly pohledné akce, spousta příležitostí a po dlouhé době časté prosazení se v koncovce.

První poločas začaly Zápy útočně, ale střela v 6. minutě postrádala razanci a boleslavský gólman Šerák si s ní snadno poradil. V následujících minutách šli Boleslavští za vytouženým vítězstvím. V 8. minutě rychlý brejk vyvrcholil Vlkovým centrem a Leitlovou hlavičkou nad branku. V úvodní čtvrthodince získali dva rohy, ovšem bez gólového zužitkování. Po rozehrání prvního hlavičkoval Bejbl opět nad zápskou branku.
Ve 20. minutě postupný útok začal u Höniga a pokračoval přes Zahustela a Mužíka ke Komárkovi, který boleslavskou herní převahu konečně proměnil ve vedoucí gól - 1:0.
Boleslavští zůstali při ofenzivní chuti a zanedlouho své vedení navýšili.
Ve 26. minutě Hönig vybojoval míč, přihrál ho Mužíkovi a po jeho centru se Zahustel z úhlu trefil přesně ke vzdálenější tyči zápské branky - 2:0.
Boleslavští bez větších problémů dohráli první poločas s dvougólovým náskokem, neboť soupeř předváděl nečekaně jalový fotbal a boleslavského brankáře Šeráka vůbec nezaměstnal.

Druhý poločas začali Zápští se zvýšeným důrazem, což se projevilo na dvojím žlutém varování. Boleslavští promarnili svůj třetí roh, v 58. minutě Zahustel neproměnil slibnou šanci, následně Jirásek těsně minul Hrubešovu branku a po uplynutí rovné hodiny hry zvýšili své vedení.
V 61. minutě pověst kanonýra, která jej přivedla do mladoboleslavského klubu, potvrdil nádhernou střelou Mužík - 3:0.
V 68. minutě boleslavská aktivita vyvrcholila dvěma slepenými rohy. Zápy, které do této doby nekopaly ani jednu obdobnou standardku, se bránily neutuchajícímu boleslavskému tlaku.
V 70. minutě Jiráskův trestný kop Zápští odvrátili na roh, po jehož rozehrání Jiráskem skóroval podruhé v tomto zápase a celkově pošesté v aktuální podzimní sezóně Zahustel - 4:0.
V 75. minutě za již rozhodnutého stavu snaha zápských fotbalistů vyzněla v rohový kop, ale ten ke zmírnění hrozícího debaklu nevedl. Stejně tak o dvě minuty později si z dalším zápským rohem boleslavská defenzíva poradila.

Jasná výhra nad Zápy byla pro boleslavské béčko v této podzimní sezóně první v domácím prostředí a druhá bez inkasovaného gólu (prvním byla v úvodním kole výhra v Hradci Králové nad tamním béčkem 1:0). Protože to však bylo celkově teprve čtvrté podzimní vítězství, zůstává na nelichotivé příčce v závěru třetiligové tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk, Coňk, Bejbl, Leitl - Zahustel, Jirásek, Komárek, Moravčík (88. Tichý), Hönig (86. Majer) - Mužík (90. Velička). Připravení ještě byli hráči Novotný, Snížek, Slabyhoud a brankář Lichtenberg.

Sestava SK Zápy: Hrubeš - Růžek, Vencl, Duben (77. Mikor), M. Jelínek - Janko (46. Kubů), Eliáš, J. Jelínek (29. Woitek), Putz - Kavalír (46. Hron), Matějka (46. Koutecký).

Rozhodčí: Pekař - Martínek, Bahník

Góly: 25. a 70. Zahustel, 20. Komárek, 60. Mužík

ŽK: Vencl, Hron, Duben

Pro mladoboleslavské béčko skončí mistrovská sezóna v poslední říjnové neděli v Pardubicích. Utkání 14. kola B skupiny ČFL FK Pardubice B - FK Mladá Boleslav B se hraje 31. října od 10,15 hodin.

Fanshop banner Fanshop banner