Neporazitelnost skončila v Pardubicích
Klub

Neporazitelnost skončila v Pardubicích

Redakce

Chvályhodná série deseti zápasů bez prohry boleslavských starších dorostenců skončila na ohrazenickém hřišti, které je domácím pardubických dorostenců. V aktuální sezóně boleslavští devatenáctiletí dorostenci jen třem soupeřům nedali ani jeden gól. Ve druhém kole doma Ostravě při prohře 0:4, v devátém podzimním zápase na Spartě při remíze 0:0 a nyní proti Pardubicím při nejtěsnější prohře 0:1.

V první polovině se hrálo oboustranně bojovné utkání s minimem šancí na obou stranách. V 6. minutě Králem rozehranou boleslavskou standardku Pardubičtí odvrátili za cenu rohu, kterému se ubránili. V 9. minutě zahrávali Pardubičtí dva rohové kopy, po rozehrání druhého pokryl míč boleslavský gólman Karmazín. Ve 12. minutě svedli Boleslavští v pardubické šestnáctce několik soubojů, při jednom z nich zůstal Buryán ležet na zemi, ale rozhodčí Novák nechal pokračovat ve hře.
V 18. minutě měli Pardubičtí výhodu trestňáku z pozice zkráceného rohového kopu, ale Jarkovský ho poslal nepovedeně do zámezí. Ve 21. minutě rozehráli Boleslavští standardku asi z dvaceti metrů, odvrácený míč střílel Vostřel nad soupeřovu branku. Ve 26. minutě přetaženou boleslavskou standardku vrátil Král před pardubickou branku a Buryánovo zakončení bylo nepřesné. Ve 32. minutě po Königově přihrávce zleva Howard v tísni zakončil slabě do rukou pardubického gólmana Nalezinka. Ve 33. minutě Vostřel zakončil sólový brejk z půlky hřiště zblokovanou střelou.
Ve 35. minutě promarnili Boleslavští svoji největší šanci. Kaulfus přihrál za pardubické beky Howardovi a ten ve snaze přelobovat vyběhnuvšího gólmana Nalezinka přehodil i opuštěnou branku. Ve 41. minutě Howard přihrávku oplatil Kaulfusovi, který po vniknutí do pardubické šestnáctky vybojoval rohový kop a tomu se Pardubičtí ubránili. Ve 45. minutě nevyužili pardubičtí dorostenci svoji největší příležitost, když brejk zakončil Mareš z dobré pozice střelou, která olízla břevno boleslavské branky.

Do druhé poloviny vstoupili aktivněji pardubičtí dorostenci. Kombinací a pohybem si vynutili krátkodobý tlak, ze kterého vytěžili vedoucí a rozhodující branku.
V 51. minutě po pardubickém rohovém kopu propadl míč v boleslavské šestnáctce k Hančovi, který se nejrychleji ze všech spoluhráčů i protihráčů zorientoval a úspěšnou dorážkou zajistil svému týmu vedení - 1:0.
V 55. minutě po spolupráci s Králem hlavičkoval Buryán s přispěním protihráče mimo branku. Následnému rohovému kopu se Pardubičtí ubránili. V 58. minutě pardubický útočník Brychnáč pronikl do boleslavské šestnáctky a proti jeho zakončení z úhlu zdařile zasáhl u bližší tyče gólman Karmazín. Následovala dvacetiminutovka, v níž se oboustranně bojovalo o každý metr hrací plochy, ovšem bez ohrožení jedné, či druhé branky. V 79. minutě centroval Malý do pardubické šestnáctky a Howard zakončil hlavou nepřesně. V 82. minutě zaútočili Pardubičtí po pravé straně a po centru Pandulovo zakončení gólman Karmazín vyrazil. V 86. minutě v obdobném souboji Pandulu znovu vychytal Karmazín.
Závěrečné minuty patřily Boleslavským, ale přes velkou snahu se jim vyrovnat nepovedlo. V 87. minutě neuspěl kanonýr Gregor. Pak ještě po Malého centru Howard hlavičkoval mimo pardubickou branku. V 89. minutě byl Gregor faulován před pardubickou šestnáctkou a po rozehrané standardce a Tvrdého centru Gregor zakončil nepřesně. V nastaveném čase Boleslavští promarnili dvě standardní situace, trestnému kopu se Pardubičtí ubránili za cenu rohu a po něm hlavičkoval Buryán nepřesně.
„Ve vyrovnaném utkání rozhodovaly detaily v předbrankovém prostoru. My jsme v této činnosti byli horším týmem a proto si také neodvážíme ani jeden bod. Kluci však zaslouží pochvalu za předvedený výkon, na který budeme chtít v dalších utkáních navázat a věříme, že to povede i ke vstřelení více branek," prohlásil trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Právě Pardubice přeskočily v ligovém pořadí Boleslav, která klesla z páté na šestou příčku neúplné tabulky celostátní ligy starších dorostenců U19. Boleslavští mají ve zbytku podzimu před sebou ještě dva mistrovské zápasy. V sobotu 23. října od 11 hodin doma proti FK Meteor Praha VIII a ve čtvrtek 28. října od 13 hodin v Příbrami.

Sestava FK Pardubice U19: Nalezinek - Kirchner, Dostál, Hanč, Sedláček - Jarkovský, Štichauer, Machů (75. Míšek) - Mareš (88. Svatoš), Brychnáč, Brdička (79. Pandula).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, König, Malý - Vostřel, Kaulfus - Buryán, Šoufek (63. Béghin), Vlček (78. Gregor) - Howard.

Gól: 51. Hanč

ŽK: Machů, Dostál, Brychnáč, Nalezinek - Howard

Rozhodčí: Novák - Ježek, Dujsík

Fanshop banner Fanshop banner