Boleslav si dvěma výhrami polepšila o čtyři místa
Klub

Boleslav si dvěma výhrami polepšila o čtyři místa

Redakce

Za dvě uplynulá kola se Mladá Boleslav po výhrách v Karviné 1:0 a doma nad Bohemians 4:1 posunula z nelichotivé dvanácté na o poznání příjemnější osmou příčku ligového pořadí.

Ve třetí říjnové neděli jen z poloviny zaplněné tribuny mladoboleslavské Lokotrans Arény sledovaly dramatický souboj mužstev ze středu ligové tabulky. Protože se boleslavští s vršovickými fotbalisty hodinu předháněli v zahazování i těch nejvyloženějších střeleckých příležitostí, skončil první poločas bezgólovou plichtou, v jeho hodnocení se šéfové mužstev rozcházeli. „Odehráli jsme velmi dobrý první poločas," mínil kouč Bohemians Luděk Klusáček. „První poločas z naší strany nebyl povedený," mračil se boleslavský trenér Karel Jarolím, kterému se nelíbilo, jak soupeř jeho svěřence zlobil: „Bohemka nám dělala problémy ve středu hřiště. Hráči byli v tomto prostoru nerozhodní a nedůrazní, jako kdyby, co se týče herního projevu, nebyli ve své kůži, navíc obrovské šance neproměnili Škoda a hlavně Ladra. Byli jsme rádi, že jsme poločas odehráli s nulou. O přestávce jsme hráče nabádali, aby se zklidnili. O Bohemce jsme věděli, že mají důrazný první poločas a ve druhém už jsou slabší. Když jsme inkasovali gól, naštěstí se nám podařilo brzy vyrovnat. Druhý poločas mě potěšil, že máme energii na rozhodnutí zápasu. Vyhráli jsem zaslouženě."

V průběžném ligovém pořadí je Mladá Boleslav osmá s aktivním skóre (20:18), šestou nejproduktivnější ofenzívou a s odstupem pouhých dvou bodů za elitní šesticí (Plzeň, Slavia, Sparta. Slovácko, Ostrava, Olomouc). Nejbližším testem aktuální herní formy a kvality kádru bude duel dvanáctého kola v letenské Generali Česká pojišťovna Aréně. „Jedeme na Spartu a na ni je potřeba se dobře připravit, abychom odehráli stejně kvalitní utkání jako proti Bohemians," přeje si Karel Jarolím.

Fanshop banner Fanshop banner