Boleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech
Klub

Boleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech

Redakce

V druhém podzimním reprezentačním termínu za české národní týmy nastoupilo šest talentovaných mladíků z FK Mladá Boleslav. Za U21 David Jurásek a Daniel Fila, za U20 Ladislav Krobot na podzim hostující z Boleslavi v druholigovém Ústí nad Labem a za U19 Lukáš Mašek, Vojtěch Stránský a Daniel Langhamer na podzim hostující z Boleslavi v druholigové Příbrami.

Reprezentace Česko U21 koučovaná Janem Suchopárkem v kvalifikaci pro evropský šampionát své věkové kategorie dvakrát porazila Kosovo a byli u toho mladoboleslavští Daniel Fila a David Jurásek. Ve čtvrtek 7. října v Pristině při těsné výhře 1:0 se Daniel Fila dostal do sestavy až v 65. minutě, kdy vystřídal Sejka. V úterý 12. října v Českých Budějovicích při přesvědčivém vítězství 3:0 Daniel Fila, který vystřídal o přestávce Sejka, dal v 57. minutě třetí český gól, a David Jurásek v 83. minutě nahradil v české defenzívě Gabriela.

Reprezentační družstvo U20 prohrálo dvě přátelská střetnutí. Ve čtvrtek 7. října ve Voluntari těsně podlehlo Rumunsku 1:2, když jediný český gól dal Ladislav Krobot. Proti Rumunům byl na hřišti více než hodinu, než jej v 65. minutě vystřídal Smékal. V pondělí 11. října v Teplicích při vysoké prohře s Anglií 0:5 se kanonýr Ladislav Krobot neprosadil a v 61. minutě jej vystřídal opět Smékal.

Dorostenecká reprezentace U19 pod trenérem Davidem Holoubkem tři zápasy základní fáze kvalifikace pro evropský šampionát zvládla bez prohry. Ve středu 6. října v Opavě porazila Kazachstán 3:0, Lukáš Mašek i Vojtěch Stránský hráli závěrečnou půlhodinu, když v 61. minutě vystřídali Samka a Vechetu, a v 68. minutě naskočil do hry Daniel Langhamer náhradou za Višinského. V sobotu 9. října ve Frýdek-Místku vyhrála nad Severním Irskem 2:0, v tomto duelu začal Lukáš Mašek v základní sestavě a v 70. minutě jej vystřídal klubový kolega Vojtěch Stránský. V úterý 12. října v Opavě remizovala s Dánskem 1:1, tentokrát začal v základní sestavě pro změnu Vojtěch Stránský, kterého o přestávce vystřídal Vecheta, a Lukáš Mašek vstoupil do hry až na závěrečnou čtvrthodinu, když v 72. minutě vystřídal Drozda.

Fanshop banner Fanshop banner