Boleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech
Klub

Boleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech

Redakce

Po desátém ligovém kole následuje druhá reprezentační pauza v letošní podzimní sezóně, což konkrétně znamená, že v druhém říjnovém víkendu nebudou kluby hrát o ligové body. Z prvoligového týmu FK Mladá Boleslav reprezentovat odjedou Jurásek a Fila za U21, Mašek a Stránský za Česko U19.

České dospělé áčko má na programu dvě utkání kvalifikace pro světový šampionát. Nejprve hraje doma v pátek 8. října v Praze na slávistickém Sinobo Stadium od 20,45 hodin proti Walesu a potom odletí do ruské Kazaně, kde se v pondělí 11. října od 20,45 hodin střetne s Běloruskem. V obou zápasech se trenér Jaroslav Šilhavý obejde bez mladoboleslavských fotbalistů.
Reprezentace Česko U21 v kvalifikaci pro evropský šampionát své věkové kategorie hraje ve čtvrtek 7. října od 19 hodin v Pristině proti družstvu Kosovo U21 a v úterý 12. října v Českých Budějovicích odvetu se stejným soupeřem. Trenér Jan Suchopárek nominoval třiadvacet juniorů a jsou mezi nimi i obránce David Jurásek a útočník Daniel Fila z FK Mladá Boleslav. Mezi náhradníky je Ladislav Krobot, který momentálně z Mladé Boleslavi hostuje v druholigovém Ústí nad Labem.
Reprezentační družstvo U20 se přátelsky utká ve čtvrtek 7. října od 16,30 hodin ve Voluntari se svými rumunskými vrstevníky a v pondělí 11. října od 17 hodin v Teplicích s týmem Anglie U20. K této dvojici zápasů trenér Jiří Žilák povolal mezi dvacítkou nominovaných také útočníka Ladislav Krobota, jenž momentálně hostuje z Mladé Boleslavi v druholigovém Ústí nad Labem.
Dorostenecká reprezentace U19 absolvuje tři zápasy základní fáze kvalifikace pro evropský šampionát. Ve středu 6. října od 18 hodin v Opavě proti Kazachstánu, v sobotu 9. října od 15 hodin ve Frýdek-Místku proti Severnímu Irsku a v úterý 12. října od 15 hodin v Opavě proti Dánsku. Hlavní trenér David Holoubek mezi dvaceti nominovanými má i mladoboleslavské ofenzivní duo sedmnáctiletého Lukáše Maška a osmnáctiletého Vojtěcha Stránského.
Reprezentace dorostenců U18 se zúčastní mezinárodního turnaje v chorvatském Medulinu, kde hrají v úterý 5. října od 15,30 hodin proti Dánsku, v pátek 8. října od 15,30 hodin proti Belgii a v pondělí 11. října od 11 hodin proti domácímu Chorvatsku. Nominace hlavního trenéra Radka Bejbla postrádá hráče z Mladé Boleslavi, neboť pouze mezi náhradníky zůstal sedmnáctiletý Denis Kaulfus.

Fanshop banner Fanshop banner