Pokračuje modernizace fyzioterapeutické linky
Klub

Pokračuje modernizace fyzioterapeutické linky

Redakce

Od poloviny prosince 2021 má fyzioterapeutická ordinace v FK Mladá Boleslav k dispozici speciální přenosné zařízení InBody S10 pro komplexní analýzu stavu fotbalistova těla s předpokladem následného přesného naplánování tréninkové činnosti a výživových zásad.

„Věřím, že nám pomůže maximálně zprofesionalizovat naši práci," pravil Jakub Plíšek, jenž v FK Mladá Boleslav pracuje jako fyzioterapeut a výživový poradce. „Přístroj InBody S10 by měl primárně sloužit mládeži naší akademie, ale postupem času všem hráčům včetně prvoligového áčka. Budeme ho využívat i pro vstupní rozbor kondice nových hráčů, abychom u každého znali jeho zdravotní stav a nutriční nastavení. Jedná se o zařízení, které by mělo být standardním vybavením fyzioterapeutické linky profesionálního klubu, neboť umožňuje pracovat podrobně s jednotlivými hráči. S jeho přispěním ušijeme každému fotbalistovi pohybový i výživový program, čímž zkvalitníme jeho přípravu a využijeme maximálně jeho fyzických předpokladů a schopností," doplnil Jakub Plíšek a zdůraznil, že pořízení InBody S10 je jednou z etap nezbytné modernizace fyzioterapeutického zabezpečení mladoboleslavského klubu.
Výsledkem analýzy InBody S10 jsou podrobná zjištění tělesných parametrů každého fotbalisty, konkrétně množství vnitrobuněčné i mimobuněčné vody, proteinů, kostních i nekostních minerálů, tukové, kostní a svalové hmoty, beztukové hmoty BMI, procentuálního podílu tělesného tuku, poměru pasu k bokům (WHR), svalové hmoty v jednotlivých částech těla, případné edémy, růstový graf tělesného tuku pro jedince pod 18 let, nutriční diagnózy (proteiny, minerály, tuk, edém), tělesné vyváženosti a síly, aktuální zdravotní diagnózy, s určením momentální i cílové tělesné váhy, stupněm případné obezity a řady dalších kontrolních parametrů pro co nejpřesnější sestavení individuálních tréninkových plánů jednotlivým fotbalistům.

Fanshop banner Fanshop banner