Ztráta bodů v posledních minutách
Klub

Ztráta bodů v posledních minutách

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci ve svém jedenáctém mistrovském utkání remizovali doma po bojovném průběhu. Herně vyrovnaný první poločas těsně vyhráli a přestože ve druhé půlce lépe kombinovali, byli více na míči a svůj tlak vyjádřili druhou brankou, tak v závěru přišli o dva body, když soupeř během dvou minut srovnal skóre.

Do utkání vstoupili Boleslavští aktivně. V 5. minutě Vostřel přihrál mezi zlínské beky Kaulfusovi a jeho pokus o přehození gólman Slezák vytěsnil mimo konstrukci branky. Rohovému kopu se Zlínští ubránili. V 11. minutě si Brejcha narazil míč s Vostřelem a z úhlu zakončil střelou do gólmana Slezáka. Zlínští postupně zlepšili pohyb a kombinaci. Ve 13. minutě po zlínské akci boleslavský gólman Karmazín úspěšně zasáhl u bližší tyče. V 15. minutě po další akci Zlína z levé strany a centru do boleslavské šestnáctky ukopával míč před brankou Fořt.
V 17. minutě po zprava přetaženém zlínském centru pálil u zadní tyče z dobré pozice Bednařík mimo boleslavskou branku. Ve 23. minutě boleslavský útok začal u Vlčka a přes Dohalského se míč dostal k Fořtovi, jehož přihrávku od zadní lajny před zlínskou branku pokryl gólman Slezák. Ve 27. minutě zlínský brejk zakončil Číž střelou z hranice šestnáctky do rukavic gólmana Karmazína. Ve 35. minutě po Kaulfusově centr zleva Howard hlavičkoval nad zlínskou branku. Ve 39. minutě zlínský atak zpacifikovali společným úsilím Vlček a Karmazín.
Ve 41. minutě vyrazil z vlastní půlky do brejku Vostřel, kterého soupeř před zlínskou šestnáctkou zastavil nedovoleným způsobem a nařízený trestný kop Dohalský proměnil nechytatelnou střelou ke vzdálenější tyči v boleslavské vedení - 1:0.

Do druhé poloviny utkání vstoupili Boleslavští podobně jako do jeho začátku opět aktivně. V 50. minutě Králův brejk zastavili protihráči až před zlínskou šestnáctkou. V 53. minutě po Dohalského rohu Brejcha zpoza šestnáctky vystřelil nepřesně. V 58. minutě povedenou kombinací zatlačili soupeře do jeho šestnáctky, ale Kaulfus neprostřelil blok bránících hráčů. V 62. minutě Howard přihrál Kaulfusovi, ten posunul Vlčkovi, který po průniku do zlínské šestnáctky gólmana Slezáka nepřekonal.
V 68. minutě vnikl Howard zprava do zlínské šestnáctky, od zadní lajny přihrál před branku Vostřelovi, jenž nastřelil gólmana Slezáka a odražený míč za jeho záda dorazil Kaulfus - 2:0.
V 72. minutě zlínský atak zastavil obránce Tvrdý za cenu rohového kopu, po jehož rozehrání úspěšně zasáhl boleslavský gólman Karmazín. V 75. minutě byl Dohalský ze standardky nepřesný. Zdánlivě rozhodnuté utkání však směřovalo k šokujícímu kolapsu boleslavské defenzívy. Prvním zlínským varováním bylo v 82. minutě orazítkování tyče boleslavské branky, před kterým však bylo signalizováno postavení mimo hru.
V 87. minutě zlínský útočník Hamalčík překvapivou střelou z hranice šestnáctky k tyči překonal boleslavského gólmana - 2:1.
Tím však nebylo boleslavské zklamání u konce, neboť Zlínští zanedlouho dali dokonce vyrovnávací gól.
V 89. minutě po zlínském rohovém kopu propadl míč v boleslavské šestnáctce k Hamalčíkovi a ten pohotovou dorážkou srovnal stav utkání na 2:2.

„Podali jsme herně nejméně povedený výkon v průběhu dosavadní podzimní části. I přesto všechno jsme se dostali do dvougólového vedení a sahali po třech bodech. V závěru utkání nás však soupeř zatlačil a po povedeném zakončení z hranice pokutového území a z rohového kopu vyrovnal. Mrzí nás, že se nám nepovedlo udržet vedení, nicméně fotbal byl v tuto chvíli spravedlivý a my musíme v dalších utkáních podat herně mnohem lepší výkon podpořený maximální důsledností a koncentrací do posledních vteřin utkání," zhodnotil zápas s nepovedeným koncem trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, König, Fořt (80. Novák) - Brejcha, Dohalský - Vostřel, Kaulfus, Vlček (66. Malý) - Howard (80. Šoufek).

Sestava FC Zlín U19: Slezák - Polášek, Hönig, Slouk, Bednařík (76. Novák) - Bužek, Fojtů, Šťastný - Červinka (62. Slončík), Číž (62. Hamalčík), Švach (76. Frolek).

Góly: 41. Dohalský, 68. Kaulfus - 87. a 89. Hamalčík

ŽK: Šoufek, Karmazín - Hönig, Bednařík

Rozhodčí: Hanousek - Nejedlo, Peleška

Fanshop banner Fanshop banner