Boleslavská defenzíva je hrozná
Klub

Boleslavská defenzíva je hrozná

Redakce

Těžko se hledají vhodná slova k popsání a hodnocení toho, co předvádějí mladoboleslavští fotbalisté v ligových zápasech aktuální podzimní sezóny. Jejich hlavnímu kouči Karlu Jarolímovi není co závidět, když je musí prostřednictvím novinářů zastupovat před sportovní veřejností.

Boleslavští z dosud devíti odehraných ligových zápasů v sedmi prohráli první poločasy a potom s velkým úsilím gólové manko doháněli. Světlými výjimkami byly pouze dva zápasy, domácí proti Jablonci, v němž šli do vedení a dotáhli ho k tříbodovému zisku, a v Liberci, kde však vedení neuvěřitelně prošustrovali v závěrečných minutách.
V poslední zářijové neděli herní a výsledkovou trapnost korunovali inkasováním pěti gólů a z nich tři v devítiminutovém bloku uprostřed poločasu před vlastním publikem. „Utkání rozhodly tři góly po našich stupidních chybách, které soupeř snadno potrestal. Jiskřičku naděje jsme vykřesali v závěru poločasu snížením na 1:3 a do druhého poločasu šli s úsilím přidat druhou kontaktní branku, ale místo toho jsme zase lacině inkasovali a soupeře pustili do komfortního náskoku," nevěřícně Karel Jarolím rekapituloval průběh domácí prohry se Slováckem. „Hra naší obrany je katastrofa," vyjádřil se stručně k defenzívní činnosti svého mužstva, které inkasovalo čtvrtý nejvyšší počet gólů v šestnáctičlenné prvoligové společnosti (Zlín 23, Bohemians 21, Karviná 18, Teplice a Boleslav po 17). „V posledních dvou zápasech doma dáme šest gólů a máme z toho pouze jeden utrápený bod," dodal boleslavský trenér s povzdechem. Jeho protějšek ze slováckého klubu Martin Svědík byl pochopitelně v lepší náladě: „Vstup do utkání z naší strany byl velmi dobrý a korunovaný třemi pěknými góly. Druhý poločas jsme nezačali dobře, přesto navýšili vedení. Za stavu 1:5 jsme zbytečně nechali soupeře snížit a nejsem spokojený, že jsme dostali tři góly. Pro diváky to bylo jistě zajímavé utkání a s naší výhrou jsem pochopitelně spokojený."

Fanshop banner Fanshop banner