Nevyhráli doma ani na čtvrtý pokus
Klub

Nevyhráli doma ani na čtvrtý pokus

Redakce

Po osmém podzimní kole v tabulce B skupiny ČFL osmá boleslavská rezerva měla jen o tři body více, než dvanáctá teplická rezerva, která však v zářijovém vzájemném duelu manko smazala. Boleslavští tak nadále zůstávají bez domácí výhry v této podzimní sezóně.

První poločas začali aktéři oboustrannými nepřesnostmi. Na konci úvodní čtvrthodinky Tepličtí promarnili první rohový kop a Boleslavští vyrazili do protiútoku, který pokazil Hönig mizernou přihrávkou. V 17. minutě Teplice nevyužily další standardní situaci, tentokrát pro změnu trestný kop, a tak na druhé straně udeřili Boleslavští.
V 19. minutě Moravčíkem rozehraný trestný kop Komárek hlavou usměrnil do teplické branky - 1:0.
Dvě minuty po vedoucím gólu po Majerově průniku a Moravčíkově centru Novotného zakončení ze slibné pozice zblokovali tepličtí obránci. Ve 29. minutě teplický atak zastavil Bejbl za cenu rohového kopu. V následujících minutách byli Tepličtí aktivnější, ovšem dlouho bez gólového efektu. Ve 34. minutě boleslavská spolupráce Novotného s Vlkem zůstala bez zakončení.
Ve 40. minutě rozhodčí Kovářová nařídila proti boleslavské brance penaltu za Lukášův nafilmovaný faul a Vobecký jejím proměněním vyrovnal skóre zápasu na 1:1.
Ve zbývajících pěti minutách před přestávkou teplickou šanci promarnil Procházka a boleslavskou příležitost po Čížkem odvráceném Vlkově centru nezužitkoval Novotný. V úplně poslední minutě prvního poločasu získali Boleslavští rohový kop a po jeho rozehrání Leitl z velmi dobré pozice hlavičkoval nepřesně.

Druhý poločas začaly Teplice výrazně lépe než Boleslav.
Ve 46. minutě v závaru před Lichtenbergem boleslavskou branku uchránil Bejbl, ale jen na pár sekund, neboť z pravé strany centrovaný míč Vachoušek proměnil v gól - 1:2.
Boleslavští mohli odpovědět hned v následující minutě, ale po Majerově kolmici se Zahustel do soupeřovy branky netrefil. Další ofenzivní pokusy vynesly Boleslavi jen nevyužitý roh v 52. minutě. Rohový kop Teplic rozehrál v 56. minutě Rezek a severočeský stoper Čítek hlavičkoval do tyče boleslavské branky. Boleslavské úsilí změnit nepříznivý vývoj utkání selhávalo v kombinačních nepřesnostech. Přestože v závěrečných dvaceti minut si vynutili sérii rohových kopů, gólově se neprosadili. V 81. minutě se po rohovém kopu ocitl v šanci Velička, ale jeho střelu teplický gólman Němeček zlikvidoval.
Boleslavské béčko tak zůstává bez domácí podzimní výhry, neboť v předchozích zápasech na svém hřišti remizovalo s Chlumcem n.C. 2:2 a prohrálo s Velvary 0:1, Bohemians 2:6 a béčkem Teplic 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Bejbl, Leitl - Hönig (81. Velička), Komárek - Novotný (67. Slabyhoud), Jirásek (10. Majer), Moravčík - Zahustel. Připraveni ještě byli hráči Tichý, Snížek a brankář Burgert.

Sestava FK Teplice B: Němeček - Hora, Lukáš, Čítek, Liška - Ljevakovič - Procházka, Rezek, Bulmaga (82. Kočka), Vobecký (88. Kovalčík) - Vachoušek (85. Sinu).

Góly: 19. Komárek - 40. Vobecký (z pokutového kopu), 46. Vachoušek

Rozhodčí: Kovářová - Kvítek, Pánek

Fanshop banner Fanshop banner