Bod za venkovní remízu
Klub

Bod za venkovní remízu

Redakce

Boleslavští remizovali na hřišti nevyzpytatelného protivníka. Zbuzany totiž na přelomu srpna a září sice vyřadily prvoligový Liberec z českého poháru, ale v sérii pěti mistrovských zápasů ani jednou nevyhrály, když po dvou srpnových remízách třikrát prohrály. Boleslavští si ziskem jednoho bodu pojistili postavení v lepší polovině tabulky.

Utkání začali lépe Boleslavští. Už ve 3. minutě předvedli rychlý útok, který zastavili rozhodčí odmáváním a odpískáním ofsajdu. V 6. minutě další slibný atak završil Jirásek pěknou střelou, se kterou si zbuzanský brankář Soukup poradil jen za cenu vyražení na rohový kop. V 14. minutě boleslavský útok po levé straně odtáhl Moravčík a střelou těsně mimo branku zakončil s chutí hrající i střílející Jirásek.
V 15. minutě se poprvé blýskli zbuzanští fotbalisté, po jejich rychlém brejku centrovaný míč prolétl neškodně boleslavským vápnem. V 19. minutě po Mužíkově centru a Leitlově hlavičce získali Boleslavští další rohový kop. Ve 22. minutě Moravčík pálil těsně mimo a o tři minuty později na opačné straně hřiště po spolupráci Agyemana s Hamplem překonal boleslavského brankáře Houha, ale míč z brankové čáry odkopl stoper Šimek. Zbuzanští však zůstali u míče a Pouček nastřelil tyč Lichtenbergovy branky a následná dorážka mířila už mimo brankovou konstrukci.
Ve 30. minutě založil boleslavský útok Šimek přes Jiráska, který prošel téměř přes půlku hřiště a přesnou kolmicí přihrál Stránskému, jenž s přehledem přehodil vybíhající brankáře Soukupa - 0:1.
Boleslavská radost z vedení trvala pouhé tři minuty.
Ve 33. minutě po zbuzanském autovém vhazování Eichler pronikl nečekaně snadno podle koncové čáry do boleslavského vápna a z jeho přihrávky Houha ranou bez přípravy vyrovnal na 1:1.
Ve 42. minutě Jirásek přesným pasem poslal do šance Mužíka, ale jeho zakončení obránce srazil na rohový kop, který Zbuzany ubránily a první dějství tak skončilo za nerozhodného skóre.

Ve druhém poločase se spíše bojovalo, než hrál fotbal, což platilo o obou týmech. Gól už nepadl a tak výsledek z prvního poločasu platil i po odehrání devadesáti minut. První příležitost ke skórování po změně stran měl v 57. minutě boleslavský Mužík, proti jehož střele předvedl gólman Soukup výborný zákrok. V 64. minutě Studničkův trestný kop rozehraný dlouhým nákopem téměř z půlky hřiště Zákostelský hlavou usměrnil po břevno boleslavské branky, odkud míč parádně vytáhl Lichtenberg. Následné dva rohové kopy vtěsnané do jedné minuty Zbuzany nevyužily.
V závěrečných dvaceti minutách si Boleslavští sice vynutili mírnou převahu, v níž se do zakončení dostali Jirásek, Mužík, Komárek, ale bez gólového efektu. V předposlední minutě zbuzanský brankář podběhl vysoký míč z rohového kopu a v boleslavské šanci se ocitl Bejbl, jehož střelu však obětavě bránící protihráč nasměroval mimo branku. Následoval další rohový kop v boleslavském provedení a nepřesné Leitlovo zakončení.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Šimek, Bejbl, Leitl - Stránský, Hönig (69. Majer), Jirásek, Komárek, Moravčík (83. Novotný) - Mužík. Připraveni ještě byli hráči Tichý, Snížek, Slabyhoud, Rulc a brankář Burgert.

Sestava FK Zbuzany 1953: Soukup - Houha, Novák, Zákostelský, Schneider (46. Borkovec) - Hampl (76. Jonáš), Eliáš (46. Nováček), Studnička, Eichler - Agyeman, Pouček.

Rozhodčí: Pastyřík - Duda, Mudra

Góly: 33. Houha - 30. Stránský

ŽK: Houha - Komárek, Bejbl

Diváků: 200

Fanshop banner Fanshop banner