Remízou na Slovácku natáhli neporazitelnost na šest zápasů
Klub

Remízou na Slovácku natáhli neporazitelnost na šest zápasů

Redakce

Na hřišti Širůch ve Starém Městě remizovali boleslavští devatenáctiletí dorostenci ve střetnutí se svými věkovými vrstevníky Slovácka. Boleslavští zasloužené vedení v prvním poločase nenavýšili, naopak brzo po změně stran inkasovali vyrovnávací gól a jeden bod si odvezli zásluhou zlikvidování soupeřovy penalty Karmazinem.

V prvním poločase nejprve zahrozilo Slovácko, a to až ve 20. minutě, kdy se do šance po akci z levé strany dostal Šlechta, ale ani opakovaným zakončením se neprosadil. Po půlhodině hry si vedli mnohem úspěšněji Boleslavští.
Ve 31. minutě se po autovém vhazování prosadil individuální akcí v křídelním prostoru Kaulfus a po jeho pěkném centru do pokutového území Gregor nekompromisní hlavičkou poslal Boleslav do vedení - 0:1.
Ve čtvrthodině před přestávkou Boleslavští promarnili dvě šance ke zvýraznění svého vedení, čehož později litovali. Ve 38. minutě Karmazinův odkop Gregor prodloužil na rozběhnutého Vlčka a jeho pokus o přehození v poslední možné chvíli slovácký brankář Velich vyškrábl konečky prstů mimo branku. V předposlední poločasové minutě se po závaru ve slováckém pokutovém území dostal k zakončení Kaulfus, ale jeho nebezpečnou střelu k pravé tyči brankář Velich vyrazil do strany.

Druhý poločas sice začal boleslavskou šancí, ale krátce na to Slovácko dalo vyrovnávací gól. V 54. minutě si na Dohalského milimetrově přesný centr naskočil Gregor a slováckou branku těsně minul.
V 58. minutě centr za boleslavskou obranou pěkně zpracoval rozběhnutý Šlechta a dokonalým zakončením k pravé tyči Karmazinovy branky srovnal skóre na 1:1.
V 72. minutě se po boleslavské křídelní akci a přihrávce Brejchy prokličkoval do zakončení Gregor, jeho střelu gólman Velich vyrazil a Buryánova dorážka byla nepřesná. V 89. minutě rozhodčí Pochylý nařídil proti boleslavské brance pokutový kop, který Šlechta poslal k levé tyči, kam se brankář Karmazin vrhnul včas a míč vyrazil.

Boleslavský trenér Marek Maňas jeden bod za remízu bral: „Vyrovnané utkání proti kvalitně kombinujícímu soupeři, ve kterém jsme se prezentovali dobře organizovanou obranou. V utkání moc šancí nebylo a tak rozhodovaly maličkosti. Mrzí nás, že jsme před poločasem nedokázali navýšit vedení o dvě branky. Získaného bodu si však vážíme, jelikož v závěru utkání chytil brankář Karmazin pokutový kop."

Sestava FC Slovácko U19: Velich - Tomeška, Kabelka, Janečka, Stropsa (71. Zámečník) - Mandinec, Kozel, Absolon - Růžička, Šlechta, Kostka (84. Žourek).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, König, Fořt - Vlček (46. Malý), Brejcha, Dohalský, Kaulfus (84. P. Hradec) - Buryán (76. Vostřel), Gregor (65. Howard).

Góly: 58. Šlechta - 31. Gregor

ŽK: Mandinec - Buryán, Tvrdý

Rozhodčí: Pochylý - Hubený, Doležal

Fanshop banner Fanshop banner