Buryán střílel góly v reprezentačním dresu
Klub

Buryán střílel góly v reprezentačním dresu

Redakce

Ve třech zářijových utkáních základní fáze o postup do elitní části kvalifikace evropského šampionátu 2022 na turnaji v Lotyšsku nastřílel mladoboleslavský patnáctiletý útočník Jan Buryán čtyři ze sedmi českých gólů.

Čtvrtek 23. září 2021, hřiště Jelgava: Lotyšsko U17 - Česko U17 0:1
Ve 32. minutě dal jediný a rozhodující gól utkání po rohovém kopu a střele Jan Nováka vyražené brankářem úspěšnou dorážkou stoper Jiří Remiáš. Boleslavský Jan Buryán byl v základní sestavě více než hodinu, než jej v 70. minutě vystřídal olomoucký Adam Uriča.

Neděle 26. září 2021, hřiště Riga: Litva U17 - Česko U17 0:4
Mladoboleslavský Jan Buryán naskočil do hry v 69. minutě vystřídáním sparťanského Romana Horáka. V té době Češi vedli 1:0 gólem Davida Planky z prvního poločasu. Druhý do litevské sítě přidal v 71. minutě Miloš Pudil a potom další dva Jan Buryán, nejprve v 73. minutě ze hry po Novákově přihrávce a potom v 77. minutě z pokutového kopu, kterým potrestal faul litevské obrany na sebe. Trenér české reprezentační sedmnáctky Jiří Skála chválil střídající hráče, kteří hru českého týmu oživili.

Středa 29. září 2021, hřiště Riga: Švédsko U17 - Česko U17 2:2
Jan Buryán odehrál celý zápas a dal oba české góly. První už po deseti minutách hry, kdy za své podražení proměnil nařízený pokutový kop, a druhý v 52. minutě hlavou po rohu. Švédové vyrovnali poprvé necelou čtvrthodinku po inkasovaném prvním gólu, načež v příštích minutách dvakrát trefili břevno české branky, podruhé pár sekund před koncem celého utkání v páté nastavené minutě z pokutového kopu.

Fanshop banner Fanshop banner