Nábor nových fotbalových nadějí
Klub

Nábor nových fotbalových nadějí

Redakce

Ve středečním odpoledni 1. září 2021 dorazilo na svůj první fotbalový trénink téměř čtyřicet dětí, které si v plném zaujetí vyzkoušely různé hry, cvičení obratnostně rozvíjející základní pohybové dovednosti a samotný fotbal malých forem.

Malé fotbalisty a fotbalistky ve věkovém rozmezí 5-8 let přivítal na úvod ředitel Akademie FK Mladá Boleslav Jiří Plíšek, který představil fungování mládežnického úseku. Osobně byli přítomní Marek Matějovský a Ondřej Zahustel, oba aktivní profesionální hráči a legendy mladoboleslavského fotbalu. „Mám radost, že přišlo docela dost dětí. Je dobře, že jsou v rodině vedení ke sportování, ať je to fotbal, nebo jiný sport," prohlásil Ondřej Zahustel, jenž podobně jako Marek Matějovský fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi, kam se vrátil po působení v pražské Spartě.
O mladé fotbalové adepty se pod vedením trenéra specialisty Jana Bůžka na prvním tréninku starali trenéři s dlouholetými zkušenostmi Roman Švarc, Filip Rosenkranz, Tomáš Vrabec, David Krčmář, Pavel Mirgorodski a Matyáš Coňk.
„Velmi si vážíme všech nových fotbalistů a fotbalistek, kteří včera dorazili na svůj první trénink do našeho klubu FK Mladá Boleslav. Pevně věřím, že se všem účastníkům včetně rodičů první trénink líbil a budou mít chuť přijít znovu, a to hned příští týden. O veškerých důležitých informacích budeme rodiče informovat a těšíme se na spolupráci. Naším cílem je mít zdravé, sportující děti, které baví sport. Rodiče si můžou být jistí, že budou mít naší plnou podporu a trpělivost při rozvoji jejich dětí a to i v různých sportech, protože v tomto věku je nejdůležitější všestrannost pohybových aktivit," řekl vedoucí trenér přípravek FK Mladá Boleslav Zdeněk Bělík.

Fanshop banner Fanshop banner