Na hostování z Plzně přišel Hlavatý
Klub

Na hostování z Plzně přišel Hlavatý

Redakce

Mladoboleslavský prvoligový kádr na začátku září rozšířil středopolař Michal Hlavatý přicházející na roční hostování z FC Viktoria Plzeň.

„Je to typ konstruktivního hráče, který má fotbalové myšlení. Na tuto pozici sice máme Marka Matějovského, před kterým klobouk dolů, jaké fantastické utkání odehrál například naposledy v Ostravě, ale musíme myslet taky na to, že jej nebudeme mít k dispozici v každém zápase," vysvětlil zájem o mladého kreativního hráče současný mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. Proto týden před skončením letošního letního přestupního termínu přichází Michal Hlavatý z FC Viktoria Plzeň do FK Mladá Boleslav na roční hostování, to znamená do konce června 2022.
„S panem Jarolímem už jsme se o mé roli bavili a řekl mně, že naše spolupráce není jen o jednom rozhovoru, ale že se v průběhu sezóny budeme opakovaně bavit o tom, co ode mě očekává a bude očekávat," prohlásil Michal Hlavatý, jenž má z Plzně zkušenosti s působením v kádru plném kvalitních a zkušených hráčů. „Podobá se to tím, že Boleslav má také vysoké ambice a chce útočit na špičku ligové tabulky. Věřím, že se v týmu zabydlím a prosadím se ke spokojenosti trenéra, fanoušků i sebe samotného," doplnil Michal Hlavatý, jenž v posledním srpnovém úterý absolvoval v Mladé Boleslavi první trénink.
Třiadvacetiletý Michal Hlavatý je rodákem ze středočeských Hořovic, kde také začal s fotbalem. V roce 2005, tedy ještě v žákovském věku, přestoupil z SK Hořovice do AC Sparta Praha, odkud po čtyřech letech odešel do 1. FK Příbram, v jehož dresu si zahrál osmifinále Juniorské ligy mistrů. V roce 2016 přestoupil do FC Viktoria Plzeň, odkud po roce odešel na hostování nejprve do druholigového FK Baník Sokolov, kde ve dvou ročnících 2017-19 odkopal padesát mistrovských utkání, a později do FK Pardubice, kde se podílel na postupu z druhé do první ligy. V pardubickém dresu za dva soutěžní ročníky 2019-21 ve dvaapadesáti zápasech nastřílel patnáct gólů (z nich čtrnáct ve druhé a jeden v první lize). V letošním červenci se vrátil do Plzně. V aktuální sezóně pouze dvakrát střídal na závěrečné minuty a celkem má pětadvacet prvoligových startů. S Plzní zažil také atmosféru předkola evropského poháru při dvou střetnutích proti Dynamu Brest. Mezinárodní zkušenosti získal i při šestadvaceti zápasech v pěti věkových kategoriích českých reprezentačních družstvech (šest za U16, tři za U18, osm za U19, sedm za U20 a dvě za U21).

Fanshop banner Fanshop banner