Ze severu Čech přivezli tři body
Klub

Ze severu Čech přivezli tři body

Redakce

V souboji rezervních týmů prvoligových klubů Boleslavští těsně přemohli družstvo z předposledního místa třetiligové tabulky, které v předchozích čtyřech mistrácích dalo jen tři góly, což je druhá nejslabší produktivita v konkurenci šestnácti týmů.

První poločas patřil převážně mladoboleslavským fotbalistům, kteří předváděli rychlé a kombinačně pohledné akce. Už ve 2. minutě střílel Hönig těsně nad libereckou branku a o dvě minuty později si se Stránského zakončením poradil liberecký brankář Pešl. Na opačné straně hřiště v 7. minutě Juzvakovu jedovku bezpečně chytil Šerák. Uprostřed prvního dějství v rozmezí jedenácti minut Boleslavští dvěma góly rozhodli o osudu utkání.
V 17. minutě po faulu na Zahustela nařídil rozhodčí Lerch v boleslavský prospěch pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný hráč, ale jeho ránu brankář Pešl vyrazil na břevno a teprve Stránského pohotová dorážka přinesla Boleslavi vedoucí gól - 0:1.
Ve 27. minutě ve finále mladoboleslavského brejkového útoku Hönig přihrál Vlkovi, kterého Pešl vychytal.
Ve 28. minutě Jiráskovu střelu liberecký brankář vyrazil pouze k Zahustelovi a ten úspěšnou dorážkou znásobil boleslavské vedení - 0:2.
Pod dojmem dvougólového náskoku Boleslavští polevili a v závěrečných deseti minutách prvního poločasu se hra opticky vyrovnala, skóre však nikoliv.

Druhý poločas byl opakem prvního. Liberečtí po dvojí změně v sestavě zvýšili svoji aktivitu a tlačili se k boleslavské brance. Ve 48. minutě gólman Šerák zázračně vychytal Diamého brejk a v 55. minutě Yuzvakův centr orazítkoval břevno boleslavské branky. V 59. i v 66. minutě zaměstnal libereckou defenzívu nebezpečnými přízemními centry Moravčík.
V 71. minutě po boleslavské ztrátě míče uprostřed hřiště vyrazili Liberečtí do protiútoku, který gólman Šerák zastavil faulem. Kazda následně z penalty snížil na 1:2.
Liberečtí vycítili naději na bodový zisk a blízko úspěchu byli dvakrát. V 73. minutě Vyčítal spálil jasnou gólovou příležitost a v 86. minutě libereckou šanci zmařil Šerák. Boleslavští měli k uklidňující třetí trefě několik slibných brejkových situací, ale špatně řešili jejich koncovky. Přesto těsné vedení uhájili a odvezli si ze severu Čech tři body.

Sestava FC Slovan Liberec B: Pešl - Bína, Černický, Kranthove, Daněk (46. Vyčítal) - Polyák (84. Ješeta), Kazda (88. Horňáček), Kytka (46. Málek) Yuzvak - Valenta (69. Winkler), Diamé.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk, Coňk, Bejbl, Leitl - Smrž, Jirásek (86. Snížek) - Zahustel, Hönig (62. Komárek), Moravčík (90. Tichý) - Stránský. Připravení ještě byli hráči Novotný, Kohout, Velička a brankář Lichtenberg.

Góly: 73. Kazda (z pokutového kopu) - 17. Stránský, 28. Zahustel

ŽK: Kranthove - Leitl

Rozhodčí: Lerch - Cichra, Polena

Diváků: 350

Fanshop banner Fanshop banner