Po chybách v obraně přišla prohra
Klub

Po chybách v obraně přišla prohra

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci, v šestém utkání nového soutěžního ročníku, prohráli se svými vrstevníky z Českých Budějovic. Utkání se hrálo na velmi rozmoklém hřišti. Obě branky padly v první polovině hry po chybách v defenzivních činnostech. Druhá polovina utkání se odehrála bez branek.

Od úvodního hvizdu rozhodčího byli dorostenci Dynama aktivnější. V 5. minutě vyrazil k brejku Gončarov, jeho střelu z hranice šestnáctky pokryl boleslavský gólman Zaplatílek. V 10. minutě rozehráli domácí rohový kop přetaženým centrem Strašíka, vpravo zakončil gólovou střelou nepokrytý útočník Dynama Faltus - 1 : 0. Ve 12. minutě Boleslavští rozehráli bez úspěšného zakončení svůj první rohový kop. Domácí dorostenci byli více na míči, hrálo se však jen od vápna k vápnu bez ohrožení branky na jedné, či druhé straně. Ve 39. minutě, když se již blížil konec první poloviny, se Boleslavští dopustili chyby v rozehrávce před vlastní šestnáctkou, míč získal domácí útočník Benda, střelou podél gólmana Zaplatílka zvýšil vedení Dynama - 2 : 0.
Ve druhé polovině utkání Boleslavští mírně zlepšili hru v poli. Nadále však měli dorostenci Dynama mírnou herní převahu. Za čisté konto v druhé polovině hry, na straně Boleslavských, se velkou měrou zasloužil gólman Zaplatílek.

Hodnocení trenéra: Vlastimil Frýdek
"Hrálo se na velmi těžkém terénu. V prvním poločase to byl spíše boj než fotbal, nicméně domácí byli lepším týmem a zaslouženě vedli. No a v druhém poločase to byl už jenom boj."

Branky: 10´ Faltus, 39´ Benda
i
Sestava - SK Dynamo České Budějovice (U17): Kosík - Paletář, Faltus, Mlčkovský, Jusufi - Strašík (81´ Mikšl), Hrabák, Hořánek (59´ Novák) - Křiváček (59´ Loužecký) Benda (70´ Špinar), Gončarev
Sestava - FK Mladá Boleslav (U17): Zaplatílek - Výda, Naďo, Kavan, Gnip (69´ Švejnoha) - Kosáček (59´ Sofín), Oláh (46´ Soukup), Blažek, Havlas - Straka (59´ Bobek), Trajkovski (59´ Pastyřík)
Rozhodčí: Tupý - Kotalík, Kollmann

Fanshop banner Fanshop banner