Po neefektivní převaze nechali v Ostravě všechny body
Klub

Po neefektivní převaze nechali v Ostravě všechny body

Redakce

Boleslavští po herně vyrovnaném prvním poločase, který prohráli, marně usilovali o dorovnání, či dokonce zvrácení nepříznivého stavu. Nepovedlo se jim to navzdory tomu, že ostravského protivníka přehrávali a zatlačili do hluboké defenzívy.

První poločas Boleslavští prohráli zcela zbytečně. Krátce po zahájení trestný kop Ewertona ostravská obrana snadno ubránila a Škodův souboj se Svozilem před ostravskou brankou rozhodčí klasifikoval jako útočný faul boleslavského forvarda. Na druhé straně hřiště u skákavého pasu byl brankář Halouska dříve než dorážející Azevedo a na konci úvodní desetiminutovky Tetour střílel mimo boleslavskou branku.
V 18. minutě Ostrava promarnila svůj první roh. O tři minuty později první roh získala Boleslav po Ewertonově tečované střele. Ve 25. minutě Klímova střela neprošla přes bránící boleslavské hráče, následný přízemní centr Halouska pouze vyrazil před sebe a po Potočného ruce a Azevedově dorážce z ofsajdového postavení se míč ocitl v boleslavské brance, ale sudí Hrubeš gól v ostravský prospěch správně neuznal. Boleslavi nevyšel atak zakončený centrem Dominika Maška, neuspěl ani Karafiát se střeleckým pokusem z dvaceti metrů.
Ve 31. minutě Ostravští povedeně zaútočili, Ndefe z pravé strany odcentroval přes šířku boleslavské šestnáctky a levý bek Fleišman z plného běhu levačkou bez přípravy se parádně trefil napříč brankové konstrukce - 1:0. Stylově tak oslavil 300. ligový start (z této porce 63 zápasů absolvoval v boleslavském dresu).
Ve 35. minutě Skalák u pravé lajny obral o míč protihráče, ale jeho přízemní centr proletěl neškodně ostravským brankovištěm. Ve 38. minutě po druhém ostravském rohu byl Lischka u míče dříve než boleslavský gólman Halouska, naštěstí stoper Baníku hlavičkoval nepřesně. Ve 44. minutě boleslavská defenzíva ubránila dva důrazné soupeřovy pokusy o průnik do koncovky a Matějovský vyrazil do protiútoku, aby si v situaci čtyř útočníků proti třem obráncům vybral Skaláka, jenž vystřelil sice rázně, ale nepřesně, neboť levý horní růžek Laštůvkovy branky minul jen o pár centimetrů. Těsně před přestávkou Boleslavští odolali třetímu soupeřově rohu a také Potočnému voleji.

Ve druhém poločasu byli Boleslavští iniciativnější, soupeře neúnavně tlačili, většinu z pětačtyřiceti minut odehráli na ostravské polovině hřiště, ale v koncovce byli neuvěřitelně jaloví. Hodně střeleckých pokusů zablokovali či srazili obětavými zákroky ostravští hráči, kteří ze všech sil bránili a ubránili těsné vedení. V 52. minutě Skalákova tečovaná rána vynesla Boleslavi pouze roh. O tři minuty později Matějovský rozehrál trestňák na Skaláka a jeho střelecký pokus protihráči k brance nepustili. V 57. minutě Boleslavští sérií narážeček na hraně šestnáctky zmrazili soupeřovu obranu, ale po Matějovského přihrávce Ladra z deseti metrů netrefil branku.
V 62. minutě po čtvrtém ostravském rohu Almási hlavičkoval nepřesně. V 64. minutě za Kuzmanovičovou kolmicí sprintoval Almási, ale brankář Halouska byl u míče dříve. Vzápětí na opačné straně hřiště po Skalákově centru Ladra hlavičkoval jen pár centimetrů vedle pravé tyče ostravské branky. V 67. minutě jedinou ostravskou šanci druhého poločasu zmařil brankář Halouska vytlačením Almásiho nebezpečné hlavičky nad břevno. Naopak v 73. minutě byla velmi blízko skórování Boleslav, kdy po perfektním centru za soupeřovu obrannou linii Škoda nikým neatakován hlavičkoval těsně vedle levého horního růžku ostravské branky.
Zbývající čtvrthodinu se hrálo většinou kolem ostravského vápna, mnohdy i dlouhé minuty uvnitř šestnáctky. Ostravští se z boleslavského tlaku vymanili pouze jednou v 81. minutě, kdy brejk Sora zastavil Suchý na hraně boleslavského pokutového území. Ve shluku před Laštůvkou přes bránící beky neprošly střely Fily ani Škody. Když už se Škoda trefil do soupeřovy branky, tak sudí Hrubeš gól neuznal, neboť si před tím pro přihrávajícího Suchého vymyslel faul na protihráče, jenž se snad z vyčerpání skácel na rohu vlastního malého vápna. Ve třech nastavených minutách Ladra vybojoval sedmý roh, sám ho rozehrál na Matějovského, ten posunul míč Suchému do ostravského brankoviště, kde jej viděli rozhodčí v ofsajdu, o chvíli později při jednom z posledních boleslavských ataků se dral do šance Lukáš Mašek, ale ostravští stopeři jej na hranici šestnáctky od míče odblokovali a úplně v posledních sekundách utkání Ladrův centr od koncové lajny zkrotil u bližší tyče ostravský gólman Laštůvka.

Boleslavští v Ostravě postrádali dlouhodobě zraněné defenzivní hráče Preislera a Šimka, ke kterým přibyl v týdnu na tréninku zraněný brankář Šeda. Teprve druhý z třízápasového trestu za vyloučení ve čtvrtém kole si odpykával Smrž.

Sestava FC Baník Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Pokorný, Kaloč, Potočný (59. Kuzmanovič), Tetour (86. Jánoš), De Azevedo (69. Sor) - Klíma (59. Almási).

Sestava FK Mladá Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Matějovský, Dancák (46. Ladra) - Skalák (75. Fila), Dominik Mašek (75. Lukáš Mašek), Ewerton - Škoda.

Gól: 31. Fleišman

ŽK: Sor, Kuzmanovič - Dancák, Ewerton, Jurásek, Karafiát

Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Ratajová

Diváků: 5071

Fanshop banner Fanshop banner