Boleslav podle očekávání postoupila přes Vyšehrad do třetího pohárového kola
Klub

Boleslav podle očekávání postoupila přes Vyšehrad do třetího pohárového kola

Redakce

Utkání druhého kola bylo pro oba soupeře premiérovým v tomto ročníku českého poháru MOL Cup 2021-22. Boleslav, podobně jako dalších jedenáct prvoligových týmů, pořadatelé z FAČR nalosovali do pohárového programu až od druhého kola a Vyšehrad v prvním kole přešel přes Srbice z ústeckého přeboru bez boje po kontumační výhře 3:0. Boleslavští splnili očekávání a postoupili do třetího kola tuzemské pohárové soutěže.

První poločas začali Vyšehradští odvážně a ve 3. minutě získali první roh, po jehož rozehrání rozhodčí Orel odpískal útočný faul. Druhý roh kopali Vyšehradští v 8. minutě a po rozehrání na krátko ho zakončil Šandera nepřesnou střelou. První boleslavský roh kopal v 9. minutě Dominik Mašek, ale Juráskova dělovka k brankáři Koubovi neprošla. V 16. minutě boleslavský trestný kop Karafiát napálil do hráčské zdi. O dvě minuty později druhý boleslavský roh rozehraný Ewertonem soupeř snadno ubránil.
Ve 21. minutě měli Boleslavští dokonce možnost dvou po sobě následujících rohů, ale ani při jednom protivníkova brankáře nezaměstnali. Ve 22. minutě po spolupráci se Stránským povedeně vystřelil Lukáš Mašek, ovšem brankář Kouba byl u pravé tyče včas. Ve 26. minutě se Jurásek prodral přes dva protihráče do vápna, kde přihrál Lukáši Maškovi a jeho zakončení bez přípravy Kouba šťastným reflexem vyrazil na roh, po jeho rozehrání Karafiátova střela z dvaceti metrů postrádala razanci.
Ve 32. minutě Karafiátův křížný pas Stránský sice před vyšehradskou šestnáctkou zpracoval, ale v koncovce byl hodně nepřesný. Ve 36. minutě Ewerton prokličkoval přes tři protihráče a z hranice vápna levačkou vystřelil jen pár centimetrů vedle vyšehradské branky.
Ve 39. minutě důrazný Jurásek založil na levé straně boleslavskou ofenzivní akci, v jejímž finále po narážečce s Filou otevřel skóre utkání Ewerton chytrým a na milimetry přesným obstřelením gólmana - 1:0.
Nejhubenějším možným vedením v boleslavský prospěch skončil poločas.

Druhý poločas začali opět o poznání živěji vyšehradští fotbalisté a ve 48. minutě zahodili nadějnou příležitost na vyrovnání. Od levé postranní lajny Tvaroh nakopl trestňák do boleslavského vápna, kde se Vandas ocitl sám před brankářem a byl tak překvapený, že z deseti metrů zamířil vysoko nad břevno. V 50. minutě Boleslavští nevyužili šestý roh, o chvíli později Dancákova bomba neprošla houští bránících hráčů. Ani sedmý roh Boleslavští nedotáhli do úspěšné koncovky. V 56. minutě Jurásek bez přípravy vystřelil nepřesně. V příští minutě si na Juráskův centr vyskočil na malém vápně Fila a hlavičkoval nad branku.
Po odehrané hodině boleslavský trenér Jarolím provedl čtyři změny k oživení ofenzívy, což se zprvu projevilo jen územní převahou. V 68. minutě Ladrův roh vyšehradská defenzíva ubránila. Další dva rohy Boleslavští promarnili v 71. minutě. Sice stupňovali tlak na soupeřovu branku a většinu času hráli výhradně na vyšehradské polovině hřiště, ale skromné skóre nadále udržovalo oba týmy v postupové naději. Ta pro Vyšehrad padla až v závěrečné desetiminutovce.
V 79. minutě uvnitř pokutového území Šandera podrazil pronikajícího Ladru a nařízenou penaltu Skalák neproměnil, neboť jeho střelu k pravé tyči gólman Kouba vyrazil na desátý rohový kop, který vyšehradská defenzíva odvrátila jen na hranici vlastního vápna, odkud Dominikem Maškem vystřelený míč se od levé tyče odrazil za Koubova záda - 2:0.
A za pět minut bylo o boleslavském vítězství rozhodnuto definitivně.
V 84. minutě Matějovského geniální kolmici Skalák dostihl za soupeřovou obrannou linii a jeho nezištnou přihrávku napříč brankovištěm využil Jurásek k razantnímu zakončení do odkryté vyšehradské branky - 3:0.
Po Juráskově centru Škoda v pádu z necelých deseti metrů neusměrnil hlavou míč do branky. Při dalším boleslavském ataku Píchal hledal nadýchaným obloučkem Škodu, ten na míč nedosáhl a vyšehradská obrana ho odvrátila pouze k Matějovskému, jenž z dvaceti metrů vystřelil nepřesně. V první ze tří přesčasových minut získal Vyšehrad svůj třetí roh (první v druhém poločase) a po jeho rozehrání Sejdia z malého vápna překopl boleslavskou branku. To bylo vše a Mladá Boleslav postoupila do třetího kola tuzemské pohárové soutěže MOL Cup 2021-22.

Sestava FK Mladá Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Stránský (72. Píchal), Dominik Mašek, Dancák (63. Matějovský), Ewerton (63. Skalák) - Lukáš Mašek (63. Ladra), Fila (63. Škoda).

Sestava FC Slavoj Vyšehrad: Kouba - Topol, Šandera, Opluštil, Tvaroh (85. Gerža) - Matějíček (85. Mlejnek), Hroník (85. Sejdia), Vaněk, Drobílek (75. Tokar) - Suchan, Vandas (71. Vojta).

Góly: 39. Ewerton, 80. Dominik Mašek, 84. Jurásek

ŽK: Suchý, Píchal - Tvaroh, Opluštil

Rozhodčí: Orel - Vodrážka, Arnošt

Fanshop banner Fanshop banner